Dnro 1465/01.01.02/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Puutuotetekniikan/puutuotteiden tuotantotekniikan professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle teknis-luonnontieteellisen alan koulutusvastuun 1.8.2023 alkaen. Teknis-luonnontieteellisen alan koulutus toteutetaan pääsääntöisesti luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan nykyisen perusrahoituksen puitteissa suuntaamalla tiedekunnan koulutusta tekniikan alan koulutukseen. Yliopisto on valmistellut lahjoitusprofessuurien rekrytointia alueen yritysten ja teollisuuden osaamistarpeita vastaaville aloille.  Joensuun kaupunki on lahjoittanut rahoituksen viisivuotiseen po. alan professuuriin. Professuuri sijoittuu tiedekunnan metsätieteiden osastolle, Joensuun kampukselle.

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 30 §:n mukaisena tiedekunnan tehtävätäyttötoimikuntana on toiminut arviointiryhmä puheenjohtajanaan varadekaani, professori Markku Hauta-Kasari, jäseninä dekaani, professori Kari Lehtinen, metsätieteiden osaston johtaja, tutkimusjohtaja Jukka Tikkanen, sovelletun fysiikan laitoksen johtaja, professori Jari Kaipio, professori Antti Haapala metsätieteiden osastolta sekä hallinnollisena asiantuntijana johtava hallintopäällikkö Arja Hirvonen. Professuuria valmisteleva tehtäväntäyttötoimikunta, on valmistellut kokouksessaan 15.11.2022 tehtävänkuvausta, joka on osana täyttöselostetta (liite).

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n 1 momentin mukaan professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 6 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus professorin tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä ja johtosäännön 10 § kohdan 5 mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtäväntäyttöselosteen.

 

Päätös Esityksen mukainen.