Dnro 1/00.03.00/2022

 

§ 4

Yliopiston tilintarkastajien valinta

Yliopistolain 22 § 4 momentin 5 kohdan mukaan yliopistokollegion tehtävänä on valita yliopiston tilintarkastajat.

 

Yliopistokollegio päätti 12.11.2021, että talous- ja rahoitusjohtajalle annetaan tehtäväksi kilpailuttaa yliopiston tilintarkastus vuoden 2022 aikana siten, että uusi sopimus tulisi voimaan 1.1.2023 ja että yliopistokollegio tekee päätöksen tilintarkastajien valinnasta vuonna 2022 kilpailutuksen jälkeen.

 

Yliopistolain 64 §:n 2 momentin mukaan: Yliopistokollegio valitsee yliopistolle johtosäännössä määrätyn tarpeellisen määrän tilintarkastajia ja varatilintarkastajia. Vähintään yhden tilintarkastajista tulee olla JHT-tilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö, jonka päävastuullisen tilintarkastajan tulee olla JHT-tilintarkastaja ja vähintään yhden KHT-tilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö, jonka päävastuullisen tilintarkastajan tulee olla KHT-tilintarkastaja. Tilintarkastajien toimikausi jatkuu toistaiseksi. Toimikausi päättyy ja uuden tilintarkastajan toimikausi alkaa uuden tilintarkastajan valinnasta päättävän yliopistokollegion kokouksen päättyessä, jollei uutta tilintarkastajaa valittaessa päätetä toisin.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 7 §:n mukaan yliopiston tilintarkastuksesta vastaa kaksi yliopistolain 64 §:n mukaista tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa.

 

Kuvaus tilintarkastuksen kilpailutuksesta, saaduista tarjouksista ja lopputuloksesta on liitteenä olevassa valintamuistiossa. Tarjousvertailussa kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi toimittajaksi osoittautui KPMG Oy Ab, jonka vastuulliset tarkastajat ovat JHT, KHT Juha Huuskonen ja JHT, KHT Antti Kääriäinen, sekä varavastuulliset tarkastajat JHT, KHT Jorma Nurkkala ja JHT, KHT Mikko Luoma.

 

Esitys Yliopistokollegio valitsee KPMG Oy Ab tilintarkastusyhteisön yliopiston tilintarkastajaksi tilikauden 2023 alusta alkaen ja valtuuttaa hallintojohtajan tekemään sopimuksen KPMG:n kanssa sopimuskaudelle 30.4.2023 - 30.4.2025. Sopimusta voidaan jatkaa kahdella optiovuodella. Kollegio päättää optiovuosien käytöstä erikseen.

 

Päätös Esityksen mukainen.