Dnro 921/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävään, tekniikan ala, otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvostossa 15.6.2022.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sovelletun fysiikan laitos (1.1.2023 alkaen teknillisen fysiikan laitos), Kuopion kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 15.8.2022 mennessä seuraavat henkilöt: FT Laure Fauch, FT Ana Gebejes, FT Juha-Matti Huusko, FM Niko Hänninen, FT Matti Kortelainen, FT Risto Leinonen, DI Annamari Mustonen, FT Tuomo Nieminen, FT Ervin Nippolainen, MSc, FM Daniel Scheer ja FT Paavo Vartiainen. FT Risto Leinonen on peruuttanut hakemuksensa 28.11.2022.

 

Alakohtaisena arviointiryhmänä toimi puheenjohtajana sovelletun fysiikan laitoksen koulutuksesta vastaava varajohtaja, yliopistonlehtori Lasse Heikkinen, jäseninä yliopistonlehtori Anna Kaasinen ja yliopistonlehtori Päivi Ronkanen, Jatkuvan oppimisen keskuksen johtaja Tero Karjalainen.

 

Arviointiryhmä toteaa arviointimuistionsa yhteenvetona, että kärkihakijoista Niko Hänninen täyttää tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävään vaadittavat edellytykset ja soveltuvuuden. Hänellä on perehtyneisyys tehtävän alaan, tehtävässä tarvittava riittävä opetus- ja ohjauskokemus sekä edellytykset vahvistaa tekniikan koulutuksen suunnittelua ja toteutusta tulevaisuudessa Itä-Suomen yliopistossa. Liitteenä arviointiryhmän muistio, Niko Hännisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopisto-opettajan (University Teacher) palvelussuhteeseen valittavalla tulee olla soveltuva ylempi yliopistotutkinto sekä hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31§).

 

Dekaani on vapauttanut FM Niko Hännisen opetusnäytteen antamisesta haettavana olevan tehtävän kannalta riittävän opetus- ja ohjauskokemuksen perusteella.

 

FM Niko Hänninen täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FM Niko Hänninen otetaan tekniikan alan yliopisto-opettajan tehtävään 1.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan, toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee ehdotuksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.