Dnro 2/00.03.01/2022

 

Valmistelija

Sisäinen tarkastaja Helena Eronen  

§ 4

Sisäisen tarkastuksen raportointi: toimivaltamääräyksen soveltaminen

Hallitus on 31.3.2022 kokouksessaan hyväksynyt sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelman vuodelle 2022, jossa ensimmäisenä tarkastuskohteena on ollut toimivaltamääräyksen soveltaminen. Toisena tarkastuskohteena on matkalaskut, joiden tarkastamisesta raportoidaan hallitukselle seuraavassa kokouksessa osana sisäisen tarkastuksen vuoden 2022 toimintakertomusta. 

 

Yliopiston uusittu toimivaltamääräys on ollut voimassa 1.9.2021 alkaen ja sitä on päivitetty 1.9.2022. Toimivaltamääräyksen mukaisesti tehdessään sitoumuksia yliopiston nimissä toimijan on aina varmistuttava siitä, että hänellä on toimivalta tehdä aiottu sitoumus (ns. nimenkirjoitusoikeus). Sitoumuksella tarkoitetaan yliopiston nimissä tehtäviä oikeustoimia kuten erilaisia sopimuksia, tarjouksia, hakemuksia, hankintapäätöksiä tai muita ulkopuolisten kanssa tehtäviä sitoumuksia.  

 

Sisäisen tarkastuksen toimena on tehty otanta yliopiston nimissä tehdyistä sitoumuksista ja selvitetty, miten sitoumusten tekemisessä on sovellettu voimassa olevaa toimivaltamääräystä.

 

Tarkastusraportti on liitteenä 3. Sisäisen tarkastaja esittelee asiaa kokouksessa tarkemmin.

 

Esitys Hallitus merkitsee liitteenä 3 olevan tarkastusraportin tiedoksi ja päättää sen perusteella mahdollisesti tehtävistä toimenpiteistä.

 

Päätös Esityksen mukaisesti.