Dnro 112/01.01.03/2023

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 8

Dekaanin ehdotus OTT Outi Ratamäen ottamisesta yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, oikeustieteiden laitos, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9§:n mukaan tiedekuntaneuvostoon tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävänä on:

 

  • antaa empiirisen oikeustutkimuksen perus-, aine- ja syventävää opetusta, harjoittaa alan tutkimusta sekä osallistua alan tutkimushankkeisiin ja niiden organisointiin; 
  • osallistua erikseen sovittavalla tavalla oikeudenala- ja tieteenalarajat ylittävien opintojaksojen kehittämiseen ja niiden opetukseen
  • ohjata kandidaatin tutkielmia ja pro gradu -tutkielmia
  • ohjata väitöskirjoja
  • kehittää oikeudellista tutkimusta monitieteisessä yhteistyössä yliopiston sisä- ja ulkopuolella sekä osallistua monitieteisten tutkimushankkeiden hakemiseen ja organisointiin
  • toimia oikeustieteiden tohtoriohjelman kehittämistyössä

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä opettaa englannin kielellä.

 

Oikeustieteiden laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävään otetaan OTT Outi Ratamäki 1.2.2023 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

OTT Outi Ratamäki täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Ratamäellä on opetusansioiden portfolion perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävään.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että OTT Outi Ratamäki otetaan yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävään 1.2.2023 lukien.

 

Esitys  Tiedekuntaneuvosto käsittelee yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävänmäärityksen. Lisäksi dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta Outi Ratamäen ottamiseksi yliopistonlehtorin, empiirinen oikeustutkimus, tehtävään 1.2.2023 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.