Dnro 370/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, alana fysikaalinen ympäristötiede, tehtävään otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Yliopistonlehtorin, alana fysikaalinen ympäristötiede, tehtäväkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin tehtävän opetus- ja tutkimusala on fysikaalinen ympäristötiede. Yliopistonlehtori vastaa alan opetuksesta, kuten ympäristömelun opetuksesta ja melukoulutuksen kehittämisestä. Tehtävään kuuluu myös fysikaalisiin ympäristöaltisteisiin liittyvien opinnäytetöiden töiden ohjausta sekä muuta laitoksen opetussuunnitelman mukaista opetusta. Lisäksi tehtävään kuuluu opinto-ohjausta ja ympäristötieteen harjoitteluvastuuhenkilönä toimiminen sekä muita laitostehtäviä. Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä modernien oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtävä on opetuspainotteinen. Opetustehtävien lisäksi yliopistonlehtori osallistuu alansa tutkimukseen ja tutkijakoulutukseen. Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan ympäristö- ja biotieteiden laitos, Kuopion kampus.

 

Tehtävään esitetään otettavaksi laitoksen esittämän mukaisesti ilman julkihakua FT Jani Leskinen 1.4.2023 alkaen toistaiseksi. Leskinen on toiminut po. tutkimus- ja opetusalan piirissä määräaikaisena yliopistonlehtorina 1.6.2019 alkaen opetus- ja kehittämistehtävissä. Liitteenä Leskisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Tiedekunnan dekaani vapauttaa Jani Leskisen opetusnäytteen antamisesta perustellen, että hänellä on riittävästi käytännön yliopistollista opetuskokemusta Itä-Suomen yliopistossa ja sitä kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT Jani Leskinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Jani Leskinen otetaan fysikaalisen ympäristötieteen yliopistonlehtorin tehtävään 1.4.2023 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys 1. Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtävämäärityksen.

2. Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös 1. Esityksen mukainen.
2. Esityksen mukainen.