Dnro 1240/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Dekaanin ehdotus yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin, alana kestävän kehityksen tietotekniikka, tehtävään otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin, alana kestävän kehityksen tietotekniikka tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvostossa 26.10.2022.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitos, Joensuun kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 2.12.2022 mennessä FT Laure Fauch, FM Harri Karhu, FT Jussi Koskinen, FT Maija Marttila-Kontio, PhD Saif A F M Saifuddin ja FT Himat Shah. Hakija Marttila-Kontio Maija peruutti hakemuksensa 17.1.2023.

 

Arviointiryhmänä toimi puheenjohtajanaan tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Tukiainen sekä jäseninä varajohtajat yliopistonlehtori Erkki Pesonen ja lehtori Simo Juvaste.

Arviointiryhmä esittää valintamuistionsa yhteenvedossa, että avoinna olleeseen tehtävään valitaan FM Harri Karhu 1.8.2023 alkaen toistaiseksi yliopisto-opettajan nimikkeellä. Arviointiryhmä ehdottaa, että FM Harri Karhu vapautetaan opetusnäytteen antamisesta huomioiden hänen tehtävän kannalta riittävä yliopistollinen opetuskokemuksensa ja laaja käytännön perehtyneisyys opetustehtävän alaan.

 

Liitteenä valintamuistio, Karhun cv ja opetusportfolio.

 

Yliopisto-opettajan (University Teacher) palvelussuhteeseen valittavalla tulee olla soveltuva ylempi yliopistotutkinto sekä hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito.

 

FM Harri Karhu täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FM Harri Karhu otetaan tietojenkäsittelytieteen, kestävän kehityksen tietotekniikka, yliopisto-opettajan tehtävään 1.8.2023 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.