Dnro 5/03.00.01/2023

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 13

Logopedian koulutukseen sisältyvien lääketieteen laitoksen järjestämän opetuksen opintojaksokuvausten vahvistaminen lukuvuodelle 2023-2024

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista. Opintojohtosäännön 20 §:n mukaan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmasta tulee käydä ilmi muun muassa tutkintorakenne (ml. opintojaksot ja niiden laajuudet), tutkintovaatimukset sekä tutkinnon ja sen osien osaamistavoitteet, sisällöt, arviointimenetelmät ja opetusmuodot.

 

Logopedian koulutuksen opetussuunnitelma lukuvuodelle 2023-2024 on valmisteltu filosofisen tiedekunnan humanistisella osastolla ja se käsitellään filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa. Koulutukseen sisältyy 20 op:n osuus lääketieteen opintoja, joiden vahvistaminen tapahtuu terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa:

 

.                 Korva- nenä- ja kurkkutaudit, ortodontia ja foniatria (8 op)

.                 Neurologia ja lastenneurologia (5 op)

.                 Ravitsemustiede (1 op)

.                 Geriatria ja muistisairaudet (3 op)

.                 Psykiatria ja lastenpsykiatria (3 op)

Lääketieteen laitoksella on valmisteltu esitys logopedian koulutukseen tarjottavista lääketieteen opintojaksoista: esitys vahvistettavista opintojaksokuvauksista on asianlistan liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto vahvistaa logopedian koulutukseen lääketieteen laitoksen tarjoamien opintojaksojen kuvaukset lukuvuodelle 2023-2024.

 

Päätös Esityksen mukainen.