Dnro 5/03.00.01/2023

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 14

Ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman ja sivuaineopetuksen opetussuunnitelmien vahvistaminen lukuvuodelle 2023-2024

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista. Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 20 §:n mukaan jokaisesta tutkinto-ohjelmasta laaditaan opetussuunnitelmat, joita arvioidaan ja kehitetään säännöllisesti.

 

Opetussuunnitelman tulee sisältää osaamistavoitteet ja sisällöt, joita tutkinnoille ja niiden osille on asetettu, osaamisen arviointimenetelmät, opetusmuodot, ilmoittautumiskäytännöt ja muut tutkintovaatimukset.

 

Opetussuunnitelmasta tulee käydä ilmi:

  1. koulutuksen tehtävä,
  2. koulutuksen tieteelliset ja ammatilliset tavoitteet,
  3. tutkintorakenne (ml. opintojaksot ja niiden laajuudet), tutkintovaatimukset sekä tutkinnon ja sen osien osaamistavoitteet, sisällöt, arviointimenetelmät ja opetusmuodot,
  4. tutkintojen, opintokokonaisuuksien ja opintojaksojen nimet suomeksi ja englanniksi,
  5. opintojaksokuvaukset suomeksi ja englanniksi,
  6. suunnitelma pää- ja sivuaineopiskelijoiden ohjauksesta ja ohjauksen järjestämisestä,
  7. opintoja ja tutkintoja koskevat määräykset kuten opintojen hyväksilukuperusteet, opintojen vanhenemista, opintosuoritusten suorituskertojen määrää ja etätenttejä koskevat määräykset sekä
  8. mahdolliset siirtymäsäännökset.

 

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä on valmisteltu ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2023-2024 (esitys liitteenä). Opetussuunnitelmaan sisältyvien opintojaksojen opintojaksokuvaukset on koottu Share Point -alustalle (https://studentuef.sharepoint.com/sites/TTopintojaksokuvaukset/SitePages/Home.aspx ), josta ne ovat nähtävissä.

 

Ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman vahvistamisen yhteydessä vahvistetaan myös sivuaineopintotarjonnassa olevat ravitsemustieteen perus- ja aineopintokokonaisuudet (nähtävissä opetussuunnitelma liitteessä) sekä urheiluravitsemuksen perus- ja aineopintokokonaisuudet (nähtävissä urheiluravitsemus opetussuunnitelma liitteessä).

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto vahvistaa ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman lukuvuoden 2023-2024 opetussuunnitelman ja ravitsemustieteen oppiaineen sivuainetarjonnan esitetyn mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.