Dnro 5/03.00.01/2023

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 20

Biolääketieteen yksikön tutkinto-ohjelmien ja sivuaineopetuksen lukuvuoden 2023-2024 opetussuunnitelmien vahvistaminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista. Itä-Suomen yliopiston opintojohtosäännön 20 §:n mukaan jokaisesta tutkinto-ohjelmasta laaditaan opetussuunnitelma, jota arvioidaan ja kehitetään säännöllisesti.

 

Opetussuunnitelman tulee sisältää osaamistavoitteet ja sisällöt, joita tutkinnoille ja niiden osille on asetettu, osaamisen arviointimenetelmät, opetusmuodot, ilmoittautumiskäytännöt ja muut tutkintovaatimukset.

 

Opetussuunnitelmasta tulee käydä ilmi

  1. koulutuksen tehtävä,
  2. koulutuksen tieteelliset ja ammatilliset tavoitteet,
  3. tutkintorakenne (ml. opintojaksot ja niiden laajuudet), tutkintovaatimukset sekä tutkinnon ja sen osien osaamistavoitteet, sisällöt, arviointimenetelmät ja opetusmuodot,
  4. tutkintojen, opintokokonaisuuksien ja opintojaksojen nimet suomeksi ja englanniksi,
  5. opintojaksokuvaukset suomeksi ja englanniksi,
  6. suunnitelma pää- ja sivuaineopiskelijoiden ohjauksesta ja ohjauksen järjestämisestä
  7. opintoja ja tutkintoja koskevat määräykset kuten opintojen hyväksilukuperusteet, opintojen vanhenemista, opintosuoritusten suorituskertojen määrää ja etätenttejä koskevat määräykset
  8. mahdolliset siirtymämääräykset.

 

Biolääketieteen yksikössä on valmisteltu biolääketieteen tutkinto-ohjelman, terveysliikunnan maisterivaiheen sekä MDP in Biomedicine englanninkielisen maisteriohjelman opetussuunnitelma lukuvuodelle 2023-2024. Opetussuunnitelmat ovat asialistan liitteenä. Opetussuunnitelmaan sisältyvien opintojaksojen opintojaksokuvaukset on koottu liitteiksi tiedekunnan verkkolevyasemalle (Sharepoint https://studentuef.sharepoint.com/sites/TTopintojaksokuvaukset/SitePages/Home.aspx ), josta ne ovat nähtävissä.

 

Lisäksi biolääketieteen yksikkö esittää muutoksia vuosina 2020-2021 aloittaneiden maisterivaiheen opetussuunnitelmaan alla olevan mukaan:

Biolääketieteen opinnot lukuvuonna 2020-2021 aloittaneiden opiskelijoiden maisterivaiheen tutkintorakenteessa pakolliseksi määrättyjen opintojaksojen kokonaisuudessa ovat päättyneet seuraavat opintojaksot:

  • 4486111 Analysis of DNA variants (VARIANTS) 2 ECTS,
  • 4486109 Deep sequencing data analysis I (SEQDA1) 2 ECTS,
  • 4486110 Deep sequencing data analysis II (SEQDA2) 3 ECTS,
  • 4486112 Multiomics I (MOMIC1) 1 ECTS,
  • 4486113 Multiomics II (MOMIC2) 2 ECTS,

Päättyneet opintojaksot korvataan seuraavilla opintojaksoilla:

  • Genomics in diagnostics and personalized medicine (4 ECTS)
  • Deep sequncing data analysis (5 ECTS)
  • Integrative data analysis (2 ECTS)

 

Päivityksen myötä pakollisista opinnoista on poistunut 10 op ja tilalle tullut 11 op. Lisäksi aiemmin pakollinen opintojakso 4510032 The use of animals in research: course for persons designing procedures and research projects (1.8.2022 alkaen opintojaksoksi TA00CX24 päivittynyt) on siirtynyt rakenteessa suositelluksi vapaasti valittavaksi opinnoksi. Tämän myötä pakollisiksi opintojaksoiksi määriteltyjen opintojen kokonaisuuden laajuus on muuttunut 97 opintopisteestä 95 opintopisteeksi.

 

Biolääketieteen yksikössä on valmisteltu myös sivuaineopintotarjonnassa olevien Ihmisen biologia -opintokokonaisuuden sekä terveysliikunnan perus- ja aineopintokokonaisuuksien opetussuunnitelmat, jotka ovat asialistan liitteissä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto vahvistaa biolääketieteen tutkinto-ohjelman, terveysliikunnan maisterivaiheen ja MDP in Biomedicine kansainvälisen maisteriohjelman, Ihmisen biologia -opintokokonaisuuden sekä terveysliikunnan perus- ja aineopintokokonaisuuksien lukuvuoden 2023-2024 opetussuunnitelmat esitetyn mukaisesti. Lisäksi tiedekuntaneuvosto vahvistaa muutokset lukuvuonna 2020-2021 aloittaneiden maisterivaiheen tutkintorakenteeseen esityksen mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.