Dnro 1225/01.01.03/2020

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 7

Dekaanin esitys neliportaisen uramallin vakinaisten tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Haettavaksi on tulossa seuraava tehtävä:

 

Lääketieteen laitos, biolääketieteen yksikkö:

 

Yliopistolehtorin, terveysliikunta, tehtävä, 1.8.2023 alkaen toistaiseksi

 

Yliopistolehtorin, terveysliikunta, opetustehtävät painottuvat terveysliikunnan kandidaatti- ja maisteritutkinto-ohjelman opintojaksoihin sekä valikoituihin ihmisen biologian opintokokonaisuuden opintojaksoihin, niiden suunnitteluun, oppimisympäristön kehittämiseen ja toteuttamiseen yhteistyössä yksikön opettajayhteisön kanssa. Opetustyö sisältää opintojaksojen luento-opetusta, harjoitustyö- ja ryhmäopetusta kampuksella sekä verkkoympäristössä. Lisäksi yliopistonlehtori osallistuu avoimen yliopiston opintotarjonnassa olevien jaksojen toteuttamiseen. Yliopistonlehtorin tehtäviin kuuluu myös terveysliikunnan opiskelijoiden opinto-ohjausta, opinnäytetöiden ohjaamista ja tarkastamista sekä hallinnollisia tehtäviä yksikkö- ja laitostasolla. Tehtävään kuuluu myös tieteellinen tutkimustyö, joka on integroitavissa biolääketieteen yksikössä tehtävään tutkimustyöhön ja tutkimusympäristöön.             

 

Lääketieteen laitos, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö:

 

Kliinisen opettajan, yleislääketiede, tehtävä, 1.8.2023 alkaen toistaiseksi

 

Yleislääketieteen kliinisen opettajan tehtävänä on yleislääketieteen opetus eri opintojaksoilla, peruskoulutuksen opinnäytetöiden ohjaamiseen osallistuminen, yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen ja yleislääketieteen erityiskoulutukseen osallistuminen. Opetustehtävät sisältävät luento-opetusta, ryhmätöiden ohjausta ja opiskelijoiden syventävien opintojen ohjausta. Tehtäväkuvaan kuuluvat myös osallistuminen oppiaineen opetuksen suunnitteluun, opetusterveyskeskusten kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä tutkimustoimintaan.

 

Lääketieteen laitos, kliinisen lääketieteen yksikkö:

Kliinisen opettajan, psykiatria, tehtävä, 1.7.2023 alkaen toistaiseksi

 

Psykiatrian kliinisen opettajan tehtävänä on psykiatrian opetus lääketieteen perustutkinto-opiskelijoille, syventävien opinnäytetöiden ohjaaminen ja tarkastaminen, osallistuminen oppiaineen opetuksen suunnitteluun ja kehittämiseen, opetushallinnollisiin tehtäviin, tutkimustoimintaan sekä erikoislääkärikoulutuksen suunnitteluun ja ohjaukseen. Tehtävän haltijalla on mahdollisuus hoitaa sivuvirkaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa siten, kuin sovitaan sairaalan kanssa.

 

Tiedekuntaneuvostoa kuultuaan dekaani päättänee po. tehtävänalaista esityksen mukaisesti.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen. 

 

Päätös Esityksen mukainen.