Dnro 6/03.00.01/2023

 

Valmistelija Emma Mertakorpi

§ 16

Sepelvaltimotoimenpiteiden lisäkoulutusohjelman perustaminen Itä-Suomen yliopistoon

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9.4 §:n 4 kohdan mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista. Valtakunnallisen erikoislääkäreiden lisäkoulutusohjelmien opinto-oppaan mukaan lisäkoulutusohjelmien tavoitteena on turvata terveyspalvelujärjestelmän (työnantajan) tarpeista lähtevä erikoisalojen erityisosaaminen. Joillakin erikoisaloilla tarpeet kohdistuvat vain yliopistosairaaloihin ja joillakin erikoisaloilla on kyse laajemmasta kuin yliopistosairaalan tarvitsemasta erityisosaamisesta. Lisäkoulutus on terveyspalvelujärjestelmän (työnantajan) resurssien varassa

tapahtuvaa koulutusta.

 

Sepelvaltimotoimenpiteiden lisäkoulutusohjelma on esitetty perustettavaksi kaikkiin lääketieteellistä koulutusta tarjoaviin yliopistoihin. Lisäkoulutusohjelman opetussuunnitelma on valmisteltu yhteistyönä Suomen kardiologisen seuran ja valtakunnallisesti kardiologian professorien kesken. Sepelvaltimotoimenpiteiden lisäkoulutusohjelma on suunnattu kardiologian erikoislääkäreille.

 

Lisäkoulutusohjelman perustamisesitys on liitteenä 1 ja opetussuunnitelma liitteenä 2.

Esitys käsiteltiin lääketieteellisen ammatillisen jatkokoulutustoimikunnan kokouksessa 17.5.2023 ja alueellisen neuvottelukunnan kokouksessa 1.6.2023. Ammatillinen jatkokoulutustoimikunta ja alueellinen neuvottelukunta puolsivat esitystä sekä esittävät sitä hyväksyttäväksi tiedekuntaneuvostolle.

Esitys 

  1. Tiedekuntaneuvosto hyväksyy sepelvaltimotoimenpiteiden lisäkoulutusohjelman perustamisen, vahvistaa koulutusvaatimukset ja koulutuksen sisällön esityksen mukaan.
  2. Tiedekuntaneuvosto valtuuttaa lääketieteen laitoksen johtajan tai esittelijän tekemään mahdollisesti myöhemmin tehtävät teknisluonteiset muutokset.

 

Päätös Esityksen mukainen.