Dnro 348/01.01.03/2023

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 8

Dekaanin ehdotus FM Sirkku Ikonen-Hwangin ottamisesta yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävä sijoittuu humanistiseen osastoon.

 

Humanistinen osasto on esittänyt, että FM Sirkku Ikonen-Hwang otetaan yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.3.2023 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Yliopisto-opettajan tulee olla soveltuvan ylemmän yliopistotutkinnon suorittanut henkilö, jolla on hyvä käytännön perehtyneisyys opetustehtävien alaan ja hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §).

 

FM Sirkku Ikonen-Hwangilla on maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta pääaineenaan logopedia. Tutkintoon sisältyy myös laillistetun puheterapeutin koulutuksen edellyttämät psykologian, lääketieteen ja kielitieteen opinnot. Ikonen-Hwangin opetustaito on arvioitu opetusnäytteellä 9.2.2023. Hänellä on tehtävään vaadittava hyvä opetustaito. FM Sirkku Ikonen-Hwang täyttää johtosäännössä mainitut yliopisto-opettajan palvelussuhteen ehdot ja yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävässä vaadittavat edellytykset. 

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että FM Sirkku Ikonen-Hwang otetaan yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.3.2023 lukien. Ikonen-Hwangin CV, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio on liitteenä.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta FM Sirkku Ikonen-Hwangin ottamiseksi yliopisto-opettajan, logopedia, tehtävään 1.3.2023 lukien. Samalla tiedekuntaneuvosto käsittelee kyseisen tehtävän tehtäväalan ja tehtävämäärityksen, joka on kuvattu osaston esityksessä.

 

Päätös Esityksen mukainen.