Dnro 51/00.03.01/2023

 

Valmistelijat

Talous- ja rahoitusjohtaja Heini Koskenvuori

Sisäinen tarkastaja Helena Eronen  

§ 5

Tarkastustoiminta 2022

  1. Hanketarkastus 2022 

Yliopistolaissa on säädetty yliopistojen lakisääteisestä tilintarkastuksesta. Itä-Suomen yliopiston tilintarkastusyhteisönä toimii BDO Oy, joka tekee myös rahoittajien (EU, Business Finland, Suomen Akatemia, ministeriöt ja säätiöt) edellyttämät hankerahoituksiin kohdistuvat tarkastukset, joita toteutettiin 42 kpl. Liitteenä 5 on hanketarkastusten vuosiyhteenveto.

 

  1. Sisäisen tarkastuksen toimintakertomus 2022

Sisäinen tarkastus on toteuttanut hallituksen hyväksymää vuoden 2022 toimintasuunnitelmaa. Hallitus on käsitellyt lisäksi sisäisen tarkastuksen raportointia kokouksessaan 14.12.2022. Sisäisen tarkastuksen toimintakertomus vuodelta 2022 on liitteenä 6.

 

  1. Sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelma 2023

Sisäisen tarkastuksen toimintaohjeen mukaisesti hallitus vahvistaa vuosittain sisäisen tarkastuksen toimintasuunnitelman. Vuodelle 2023 esitetään toteutettavaksi seuraavat kehittämiskohteet:

  1. Harjoittelukoulu ja Itä-Suomen yliopiston apteekki

Harjoittelukoulu ja Itä-Suomen yliopiston apteekki toimivat osana yliopistoa varsin itsenäisinä toimijoina. Tietoturvallisuus ja tietosuoja korostuvat sekä harjoittelukoulu että yliopiston apteekin toiminnassa. Harjoittelukoulu iso osa oppilaista on alaikäisiä ja käsiteltävät tiedot sisältävät myös arkaluonteisia tietoja. Yliopiston apteekissa käsitellään asiakkaiden terveystietoja. 

 

Sisäisen tarkastuksen toimena auditoidaan harjoittelukoulun ja yliopiston apteekin toimintaa tietoturvallisuuden ja tietosuojan näkökulmasta. Auditointi toteutetaan yhteistyössä yliopiston tietoturvapäällikön kanssa.

  1. Matkalaskut

Vuoden 2022 tarkastustoimena on toteutettu matkalaskujen tarkastusta ja toimintasuunnitelmassa on määritelty, että matkalaskuja tarkastetaan jatkossa otantana vuosittain. Vuonna 2023 jatketaan matkalaskujen tarkastamista sisäisen tarkastuksen toimena vuodelle 2022 tehdyn toimintasuunnitelman mukaisesti.

 

Esitys Hallitus merkitsee tiedoksi liitteenä 5 olevan hanketarkastuksen vuosiyhteenvedon ja liitteenä 6 olevan sisäisen tarkastuksen toimintakertomuksen vuodelta 2022. Hallitus hyväksyy tarkastuskohteeksi vuodelle 2023 edellä esitetyt tarkastuskohteet sekä valtuuttaa rehtorin määräämään tarvittavat muut erilliset tarkastuskohteet vuodelle 2023.

 

Päätös Esityksen mukaisesti.