Dnro 448/01.01.03/2023

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 12

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, laskentatoimi (50 %), kauppatieteiden laitos, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9§:n mukaan tiedekuntaneuvostoon tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, laskentatoimi, tehtävä on sijoitettu kauppatieteiden laitokselle (Kuopion tai Joensuun kampukselle). Tehtävä on ollut haettavana 23.3.2023 päättyneenä aikana. Tehtävää haki määräaikaan mennessä KTT Tuomas Honkamäki.

 

Tiedekuntaneuvoston 20.2.2023 käsittelemän tehtäväkuvauksen mukaan yliopistolehtorin tehtävänä on 

- antaa tilintarkastuksen aihepiiriin liittyvää ulkoisen laskentatoimen perus-, aine- ja syventävää opetusta,

- harjoittaa alan tutkimusta,

- osallistua oppiaineen tutkimushankkeisiin ja hallintotehtäviin,

- kehittää oppiaineen koulutusta ja tutkimusta sekä valmistella ja koordinoida alan tutkimushankkeita yhdessä oppiaineen professorien kanssa.

 

Kauppatieteiden laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, laskentatoimi (50 %), tehtävään otetaan Tuomas Honkamäki 1.5.2023 lukien. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

KTT Tuomas Honkamäki täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Honkamäellä on opetusansioiden portfolion perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, laskentatoimi, tehtävään.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KTT Tuomas Honkamäki otetaan yliopistonlehtorin, laskentatoimi (50 %), tehtävään 1.5.2023 lukien.

 

Esitys  Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta KTT Tuomas Honkamäen ottamiseksi yliopistonlehtorin, laskentatoimi (50 %), tehtävään 1.5.2023 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.