Dnro 330/03.00.01/2021

 

Valmistelija Jarmo Romppanen

§ 6

Englanninkielisen Joint Nordic Master Programme in Environmental Law (NOMPEL) -yhteistutkinto-ohjelman opetussuunnitelmamuutoksen hyväksyminen lukuvuodelle 2023-2024

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto on kokouksessaan 21.03.2023 hyväksynyt perustutkintokoulutuksen ja sivuainekoulutuksen opetussuunnitelmat lukuvuodelle 2023-2024.

 

Edellä mainitussa kokouksessa on hyväksytty myös oikeustieteiden laitoksella yhdessä Uppsalan yliopiston ja UiT the Arctic University of Norwayn kanssa järjestettävän Joint Nordic Master Programme in Environmental Law (NOMPEL) -yhteistutkinto-ohjelman opetussuunnitelma 2023-2024.

 

Oikeustieteiden laitoksella on nyt laadittu muutosesitys NOMPEL-ohjelman opetussuunnitelmaan. Laitos esittää seuraavaa muutosta:

 

Poistuva opintojakso: International Environmental Law II (5 ECTS)

Uusi opintojakso: Careers in Environmental Policy and Law (5 ECTS)

 

Laitos toteaa, että uusi opintojakso parantaa tutkinnon työelämärelevanssia sekä tukee opiskelijoiden työllistymistä Suomeen valmistumisen jälkeen.

 

Opintojakson kuvaus on asiakohdan liitteissä.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on muun muassa päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaneuvoston kokouksessa 17.1.2022 on päätetty tiedekuntaneuvoston päätösvallan siirtämisestä opetussuunnitelmia koskevissa asioissa.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy englanninkielisen NOMPEL-yhteistutkinto-ohjelman opetussuunnitelmamuutoksen lukuvuodelle 2023-2024 liitteiden mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.