Dnro 1425/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 6

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, alana orgaaninen ja bio-orgaaninen kemia, tehtävään otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Yliopistonlehtorin, alana orgaaninen ja bio-orgaaninen kemia, tehtäväkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin tehtävän opetus- ja tutkimusala on orgaaninen ja bio-orgaaninen kemia. Tutkimusala kuuluu yliopiston kahteen strategiseen profiilialueeseen, Ympäristön muutos ja luonnonvarojen kestävä käyttö sekä Ikääntyminen, elintavat ja terveys. Yliopistonlehtori toimii aktiivisesti biologisen kemian, proteiinien rakenteiden ja toiminnan tutkijana. Hän harjoittaa ja edistää laajaa kansainvälistä ja tieteidenvälistä tutkimusyhteistyötä. Hän hakee aktiivisesti oman alansa tutkimusrahoitusta ja osallistuu tutkijakoulutukseen. Yliopistonlehtori antaa perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä. Yliopistonlehtori arvioi ja kehittää orgaanisen ja bio-orgaanisen kemian koulutusta ja modernien oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä. Opetuksella on liittymäkohtia kestävät teknologiat -koulutusalaan. Alan opetusta ja ohjausta annetaan Kemian laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan Kemian laitos, Joensuun kampus.

 

Tehtävään esitetään otettavaksi laitoksen esittämän mukaisesti ilman julkihakua FT, dosentti Nina Hakulinen 1.9.2023 alkaen toistaiseksi. Hakulinen on toiminut po. tutkimus- ja opetusalalla yliopistotutkijana (kaksi kautta v. 2011 alkaen) ja akatemiatutkijana. Liitteenä Hakulisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Tiedekunnan dekaani vapauttaa Nina Hakulisen opetusnäytteen antamisesta perustellen, että hänellä on riittävästi käytännön yliopistollista opetuskokemusta Itä-Suomen yliopistossa ja sitä kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT, dosentti Nina Hakulinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT, dosentti Nina Hakulinen otetaan orgaanisen ja bio-orgaanisen kemian yliopistonlehtorin tehtävään 1.9.2023 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys 1. Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtävämäärityksen.

2. Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös 1. Esityksen mukainen.
2. Esityksen mukainen.