Dnro 426/01.01.03/2023

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 6

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka (kaksi tehtävää), tehtäviin otettavista: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, tehtävät on sijoitettu kasvatustieteiden ja psykologian osastoon Joensuun kampukselle. Yliopistonlehtorin tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §), hyvä suomen kielen taito ja kykyä opettaa myös englannin kielellä, yliopistopedagogiikan/kasvatustieteen opintojen opetuskokemusta sekä dokumentoitua näyttöä aktiivisesta tutkimustoiminnasta väitöskirjatyön lisäksi. Tehtäväntäytössä eduksi katsotaan tutkimustoiminta liittyen esimerkiksi monimuotoistuvaan ja digitalisoituvaan yliopistopedagogiikkaan, opiskelijoiden ohjauksen ja/tai tuen kehittämiseen ja mahdollisuuksiin tulevaisuudessa sekä opettajan pedagogisten opintojen suorittaminen. Lisäksi eduksi katsotaan opetuksen kehittäminen, oppimateriaalin tuottaminen ja muut opetus- ja ohjausansiot sekä kokemus opinnäytetöiden ohjauksesta.

 

Yliopistonlehtorin tehtävät 1.8.2023 alkaen oli haettavana 3.4.2023 päättyneenä aikana. Tehtävää haki määräaikaan mennessä 15 hakijaa: PhD Filippou Kalypso, PhD Ghasemi Mehdi, FT Huhtala Hanna-Maija, LitM Ilvonen Arto, LitT Kari Jaana, PsT Kasanen Kati, KM Keränen-Pantsu Raili, KT Lähdesmäki Sirkku, KT Martikainen Timo, FT Mäkipää Toni, FT Pöysä Jyrki, FT Sorjonen-Biard Jaana, PhD Suero Montero Calkin, KM Väisänen Anne-Mari sekä KT Väisänen Sanna. Soveltuvan tohtoritutkinnon, yliopistopedagogiikan/kasvatustieteen opintojen opetuskokemuksen ja dokumentoidun aktiivisen väitöksen jälkeisen tutkimusnäytön perusteella haastatteluun kutsuttiin FT Hanna-Maija Huhtala, KT Sirkku Lähdesmäki, FT Toni Mäkipää sekä KT Sanna Väisänen.

 

Opetusansioiden portfolioiden ja haastattelujen perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, tehtävään on kaikilla haastatteluun kutsutuilla hakijoilla.

 

Haastattelun ja hakemusasiakirjojen perusteella KT Sirkku Lähdesmäki ja KT Sanna Väisänen täyttävät johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin tehtävässä vaaditut edellytykset.

 

Kasvatustieteiden ja psykologian osasto on esittänyt, että KT Sirkku Lähdesmäki ja KT Sanna Väisänen otetaan yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, tehtäviin 1.8.2023 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KT Sirkku Lähdesmäki ja KT Sanna Väisänen otetaan yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, tehtäviin 1.8.2023 lukien toistaiseksi. Lähdesmäen ja Väisäsen ansioluettelo, julkaisuluettelo ja opetusportfolio ovat liitteinä.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta KT Sirkku Lähdesmäen ja KT Sanna Väisäsen ottamiseksi yliopistonlehtorin, yliopistopedagogiikka, tehtäviin.

 

Päätös Esityksen mukainen.