Dnro 425/01.01.03/2023

 

Valmistelija Henni Nevalainen

§ 10

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävä on sijoitettu soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osastoon Joensuun kampukselle. Yliopistonlehtorin tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31 §) sekä musiikinopettajan kelpoisuus (sis. opettajan pedagogiset opinnot 60 op tai muu vastaava pedagoginen koulutus). Lisäksi edellytetään hyvää suomen kielen taitoa ja kykyä opettaa myös englannin kielellä, hyvää käytännön perehtyneisyyttä opetustehtävien alaan (kokemusta musiikin ja soiton opetuksesta) sekä dokumentoitua näyttöä aktiivisesta tutkimus-toiminnasta väitöskirjatyön lisäksi. Eduksi katsotaan kokemus opinnäytetöiden ohjauksesta, tuotetut oppimateriaalit ja muu näyttö opetuksen kehittämisestä ja/tai muut opetus- ja ohjausansiot.

Tehtävä on ollut haettavana 20.3.2023 päättyneenä aikana. Tehtävää haki määräaikaan mennessä kuusi hakijaa: FM Ahokas Jenni, KM Karjalainen-Väkevä Mirja, KM Karjalainen Pasi, FM Putkinen Hanna-Leena, FM Savolainen Sanna-Mari ja FT Sepp Anu. Hakijayhteenveto on liitteenä. 25.5.2023 toteutettuihin haastatteluihin kutsuttiin soveltuvan tohtori-tutkinnon, opetuskokemuksen ja dokumentoidun väitöksen jälkeisen tutkimusnäytön perusteella FT Anu Sepp.

 

Opetusansioiden portfolion ja haastattelun perusteella haastatteluun kutsutulla on johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävään.

 

Haastattelun ja hakemusasiakirjojen perusteella FT Anu Sepp täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, palvelussuhteen ehdot ja yliopistonlehtorin tehtävässä vaaditut edellytykset. Seppillä on tehtävään vaadittava kielitaito.

 

Soveltavan kasvatustieteen osasto on esittänyt, että FT Anu Sepp otetaan yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävään 1.8.2023 lukien. Osaston esitys perusteluineen on liitteenä.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että FT Anu Sepp otetaan yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävään 1.8.2023 lukien toistaiseksi. Seppin ansioluettelo, julkaisuluettelo ja opetusportfolio ovat liitteinä.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta FT Anu Seppin ottamiseksi yliopistonlehtorin, musiikkikasvatus, tehtävään.

 

Päätös Esityksen mukainen.