Dnro 1868/01.01.03/2023

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 4

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopistolehtorin, terveysliikunta, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella, biolääketieteen yksikössä, on ollut haettavana yliopistonlehtorin (terveysliikunta) tehtävä toistaiseksi.

 

Tehtävää haki määräaikaan mennessä kolme hakijaa: FT Niina Lintu, LitT Minna Tervo ja LitT Marko Korhonen.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö).

 

Kaikilla hakijoilla on tehtävään vaadittava, soveltuva tohtorintutkinto sekä näyttöjä ja ansioita opetus- ja tutkimustyöstä. Tehtäväntäyttötoimikunta totesi (liite), että FT Niina Linnun meriitit opetustyössä sekä tutkimuksessa olivat kuitenkin hakijoista vahvimmat.

 

Tehtäväntäyttötoimikunta esittää, että FT Niina Lintu nimitetään yliopistonlehtorin (terveysliikunta) tehtävään toistaiseksi 1.10.2023 alkaen.

 

Niina Lintu on valmistunut terveystieteiden maisteriksi (liikuntalääketiede) vuonna 2003 Kuopion yliopistosta ja filosofian tohtoriksi vuonna 2017 Itä-Suomen yliopistosta.

 

FT Niina Linnun CV ja julkaisuluettelo liitteenä.

 

Opetusnäytettä ei vaadita.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.