Dnro 3349/03.01.00/2023

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 10

Farmaseutin ja proviisorin koulutusohjelmien opiskelijavalinnan valintaperusteista päättäminen vuodelle 2024

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opiskelijoiden valintaperusteista.

 

Farmasian laitoksella on valmisteltu farmaseutin koulutusohjelman ja proviisorin koulutusohjelman hakukohteiden valintaperuste-esitykset vuodelle 2024. Valintaperuste-esitykset sisältävät koulutusohjelmien aloituspaikkamäärät. Valintaperuste-esitykset ovat asialistan liitteinä.

 

OHA-forumin perustamat työryhmät ovat valmistelleet suosituksia SORA-lainkohtien soveltamiseksi yliopistoissa opiskelijavalinnoissa ja opiskelun aikana. Alakohtaiset terveydentilavaatimukset SORA-arvioinnin tueksi ja Ohjeita yliopistotason SORA-menettelyihin on julkaistu keväällä 2021. Terveydentilavaatimukset sisällytettiin yliopistojen valintaperustesuositukseen 6.10.2022 OHA-forumin linjauksella. Valintaperustesuositusta on päivitetty OHA-forumissa terveydentilavaatimusten osalta 20.4.2023. Terveystieteiden tiedekunnan hakukohteista SORA-laki koskee farmasian, hammaslääketieteen ja lääketieteen hakukohteita. Lisäksi SORA-laki koskee logopediaa ja psykoterapeuttikoulutusta, joiden järjestämisessä tiedekunta on mukana. Suositus linkitetään em. hakukohteiden valintaperusteisiin. Em. suositus on asialistan liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy farmaseutin ja proviisorin koulutusohjelmien opiskelijavalinnan valintaperusteet vuodelle 2024 esityksen mukaisina ja valtuuttaa dekaanin tekemään valintaperusteisiin teknisiä muutoksia.

 

Päätös Esityksen mukainen.