Dnro 3349/03.01.00/2023

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 15

Todistusvalinnan pisteytystaulukkoihin liittyvien alakohtaisten tasapistekriteerien hyväksyminen vuoden 2026 opiskelijavalinnoista alkaen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista.

 

Tiedekuntaneuvosto on hyväksynyt todistusvalinnan pisteytystaulukot vuoden 2026 opiskelijavalinnoista alkaen kokouksessaan 29.8.2023. Hyväksytyt pisteytystaulukot eivät sisältäneet alakohtaisia tasapistekriteereitä, joita on valmisteltu yhteisvalinnoissa. Näitä yhteisvalintoja ovat biolääketiede, lääketieteelliset alat (hammaslääketiede ja lääketiede), logopedia, psykologia ja oikeustiede. Lisäksi alakohtaiset tasapistekriteerit on valmisteltu Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen koulutusohjelman todistusvalintaan. Kunkin edellä mainitun koulutusalan tasapistekriteerit käsitellään sen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa, jonka opetustarjontaan kyseinen koulutusala kuuluu.

 

Liitteessä alakohtaiset esitykset tasapistekriteereistä biolääketieteen, lääketieteellisten alojen ja ravitsemustieteen (taulukko K) todistusvalintaan vuodesta 2026 alkaen.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy biolääketieteen, lääketieteellisten alojen ja ravitsemustieteen todistusvalinnan alakohtaiset tasapistekriteerit liitteiden mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.