Dnro 4258/01.01.03/2023

 

Valmistelija  

§ 17

Dekaanin esitys akateemiselle rehtorille yliopistolehtorin, farmasia/farmaseuttinen kemia, tehtävään otettavasta henkilöstä: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön mukaan dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston toimivaltamääräyksen mukaisesti dekaani tekee esityksen neliportaisen uramallin mukaisen toistaiseksi täytettävän tehtävän, pl. professorit, täyttämisestä akateemiselle rehtorille.

 

Tehtävään harkitaan otettavaksi ilman julkihakua yliopistotutkija Tuulia Tynkkynen.

 

Yliopistonlehtorin palvelussuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö).

 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta (Asetus 770/2009). Tiedekunnan dekaani myöntää erivapauden yliopistoasetuksen kielitaitovaatimuksiin (johtosääntö).

 

Farmasian laitos esittää 20.11.2023 päivätyssä kirjeessään (liite), että FT Tuulia Tynkkynen nimitetään po. yliopistonlehtorin tehtävään toistaiseksi 1.1.2024 alkaen. Tuulia Tynkkysellä on tehtävään vaadittava tohtorintutkinto. Hän täyttää erinomaisesti tehtävän valintakriteerit.

 

Tuulia Tynkkynen on valmistunut filosofian tohtoriksi (biokemia) vuonna 2012 Itä-Suomen yliopistosta.

 

Tuulia Tynkkyseltä vaaditaan opetusnäyte.

 

Tuulia Tynkkysen cv, julkaisuluettelo ja opetusansioiden portfolio ovat liitteenä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.