Dnro 3333/03.01.00/2023

 

Valmistelija Anne Korhonen

§ 5

Todistusvalinnan pisteytystaulukkoihin liittyvien alakohtaisten tasapistekriteerien hyväksyminen vuoden 2026 opiskelijavalinnoista alkaen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9.4 §:n 4 kohdan mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaneuvosto on hyväksynyt todistusvalinnan pisteytystaulukot vuoden 2026 opiskelijavalinnoista alkaen kokouksessaan 28.8.2023. Hyväksytyt pisteytystaulukot eivät sisältäneet alakohtaisia tasapistekriteereitä, joita on valmisteltu yhteisvalinnoissa. Näitä yhteisvalintoja ovat biolääketiede, lääketieteelliset alat (hammaslääketiede ja lääketiede), logopedia, psykologia ja oikeustiede. Lisäksi alakohtaiset tasapistekriteerit on valmisteltu Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen koulutusohjelman todistusvalintaan. Kunkin edellä mainitun koulutusalan tasapistekriteerit käsitellään siinä tiedekuntaneuvostossa, jonka opetustarjontaan kyseinen koulutusala kuuluu.

 

Liitteenä on alakohtaiset tasapistekriteerit oikeustieteen (taulukko E) todistusvalintaan vuodesta 2026 alkaen.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy todistusvalinnan alakohtaiset tasapistekriteerit liitteen mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.