Dnro 3628/03.00.01/2023

 

Valmistelija Annikki Honkanen

§ 4

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan jatkotutkintokoulutuksen määräykset sekä oikeustieteiden tohtoriohjelman opetussuunnitelma

Yliopiston opintojohtosääntöä on päivitetty, ja sen nimi on muuttunut koulutuksen johtosäännöksi. Päivityksen yhteydessä siihen on tehty monia muutoksia ja siinä on aikaisempaa vahvemmin huomioitu koulutuksen johtamisjärjestelmä.

 

Johtosääntöuudistuksen vuoksi on ollut tarpeen päivittää myös tiedekunnan jatkotutkintokoulutuksen määräyksiä. Keskeisiä muutoksia:

  • Määräyksistä on poistettu ohjaajan ja jatkotutkinto-opiskelijan vastuut ja velvollisuudet sekä tohtoriohjelmaan hakemista koskeva kohta.
  • Määräyksiin on lisätty jatkotutkinnon kieltä koskeva kohta.
  • Jatkotutkintoon sisältyvien opintojen laajuus on muutettu.
  • Artikkeliväitöskirjojen ja artikkelipohjaisten lisensiaatintutkimusten vaatimukset on muutettu.
  • Väitös- ja lisensiaatintutkimusten arviointiasteikko on muutettu.

 

Määräykset tulevat voimaan 1.1.2024 kuitenkin niin, että

  • 1.1. - 31.7.2024 välisenä aikana julkisesti tarkastettavat yhteiskuntatieteiden, historian ja maantieteen väitöskirjat tai tarkastukseen jätetyt em. alojen lisensiaatintutkimukset arvioidaan asteikolla laudatur / eximia cum laude approbatur / magna cum laude approbatur / cum laude approbatur / non sine laude approbatur / lubenter approbatur / approbatur / improbatur.
  • jatkotutkintoon sisältyvien opintojen laajuutta koskevaa kohtaa sovelletaan viimeistään 1.8.2024 alkaen.

 

Oikeustieteiden tohtoriohjelma on jo valmistellut opetussuunnitelman, joissa tutkintoon sisältyvien opintojen laajuus on 30 op. Opetussuunnitelma tulee voimaan 1.1.2024 ja sisältää tarvittavat siirtymäsäännökset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 4 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista.

 

Esitys 

 

1. Tiedekuntaneuvosto hyväksyy jatkotutkintokoulutuksen määräykset kevätlukukaudeksi 2024 liitteen 1 mukaisesti.

2.  Tiedekuntaneuvosto hyväksyy väitöskirjojen ja lisensiaatintutkimusten arviointia sekä opintojen laajuutta koskevat siirtymämääräykset yllä esitetyn mukaisesti.

3.  Tiedekuntaneuvosto hyväksyy oikeustieteiden tohtoriohjelman opetussuunnitelman ajaksi 1.1.2024 - 31.7. 2025 liitteen 2 mukaisesti.

 

Päätös 1. Esityksen mukainen muutoksin.
2. Esityksen mukainen.
3. Esityksen mukainen muutoksin.