Dnro 3530/03.01.00/2023

 

Valmistelija Riikka Myllys

§ 6

Filosofisen tiedekunnan opiskelijavalinnan perusteista päättäminen vuodelle 2024

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 § mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista sekä opiskelijoiden valintaperusteista. Käsiteltävänä on vuodelle 2024 liitteenä olevien suomenkielisen perustutkintokoulutuksen hakukohteiden, avoimen väylän erillishaun hakukohteiden, siirtovalinnan hakukohteiden sekä opettajankoulutusten kelpoisuusopintojen valintaperusteiden hyväksyminen. Valintaperusteita on valmisteltu osastoissa ja oppiaineissa.

 

Liitteiden toimittamisessa ja kielitaidon todentamisessa noudatetaan Itä-Suomen yliopiston yhteisiä periaatteita ja aikatauluja. Poikkeuksena ovat varhaiskasvatuksen monimuotokoulutuksen hakukohde ja valtakunnallisessa kasvatusalan yhteistyössä olevat opettajankoulutusten hakukohteet, joiden liitteiden toimittamisessa noudatetaan valintayhteistyöverkostossa sovittua aikataulua. Aikataulu vahvistetaan osana valintaperusteita.

 

SORA-lainsäädäntö koskee filosofisen tiedekunnan seuraavia koulutuksia:

. humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinto logopedian alalla

. psykologian kandidaatin ja psykologian maisterin tutkinto

. opettajankoulutuksen opinnot, joista säädetään yliopistojen tutkinnoista ja erikoistumiskoulutuksista annetun valtioneuvoston asetuksessa

. psykoterapeuttikoulutus, josta säädetään terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa valtioneuvoston asetuksessa.

 

Alakohtaiset terveydentilavaatimukset SORA-arvioinnin tueksi on laadittu OHA-forumin nimittämässä työryhmässä, ja ne hyväksyttiin OHA-forumin kokouksessa 22.3.2021. Terveydentilavaatimukset sisällytettiin yliopistojen valintaperustesuositukseen 6.10.2022 OHA-forumin linjauksella. Valintaperustesuositusta on päivitetty OHA-forumissa terveydentilavaatimusten osalta 20.4.2023. Nämä terveydentilavaatimukset vahvistetaan osana filosofisen tiedekunnan SORA-alojen opiskelijavalinnan perusteita. Hakijoille tiedotetaan niistä Opintopolku-palvelussa.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy valintaperusteet liitteiden mukaisesti.

 

Päätös Esityksen mukainen.