Dnro 3416/01.01.02/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 3

Professorin, molekyylibiologian ja -genetiikan, tehtävän tehtäväntäyttöseloste ja dekaanin ehdotus tutkimusjohtaja, dosentti, FT Jaakko Pohjoismäen kutsumiseksi tehtävään. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Tiedekunnan henkilöstösuunnitelmaan sisältyy molekyylibiologian ja -genetiikan professuurin täyttäminen. Professuuri on sijoitettu luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan ympäristö- ja biotieteiden laitokselle. Tehtävään esitetään kutsuttavaksi tutkimusjohtaja, dosentti, FT Jaakko Pohjoismäki 1.2.2024 alkaen toistaiseksi.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 30 §:n mukaisena tiedekunnan tehtävätäyttötoimikuntana on toiminut arviointiryhmä puheenjohtajanaan dekaani Kari Lehtinen, jäseninä ympäristö- ja biotieteiden laitoksen johtaja, professori Jonne Naarala, kemian laitoksen johtaja, professori Mika Suvanto ja hallinnollisena asiantuntijana johtava hallintopäällikkö Arja Hirvonen.

 

Pohjoismäen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo ovat asialistan liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin, kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määrärajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan professorin

palvelusuhteeseen toistaiseksi tai yli kaksivuotiskaudeksi valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani päättää vaaditaanko professorilta käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Molekyylibiologian ja -genetiikan professorin tehtävän tehtäväntäyttöseloste sisältää johtosäännön edellyttämät tehtäväalan ja tehtävämäärityksen sekä esityksen tehtävään kutsuttavasta. Tehtävään kutsuttavalta ei edellytetä käytännöllistä perehtyneisyyttä tehtäväalaan. Luonnos tehtäväntäyttöselosteesta liitteenä.

 

Kutsuttava on hyväksynyt tehtäväntäyttöselosteen ja tehtävämäärityksen.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee molekyylibiologian ja -genetiikan professorin tehtäväntäyttöselosteen sekä dekaanin ehdotuksen kutsuttavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.