Dnro 4242/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan sovelletun matematiikan yliopistonlehtorin tehtävän tehtävänala ja tehtävänmääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Tiedekunnan metsätieteiden osastolla sekä fysiikan ja matematiikan laitoksella on valmisteltu yhteistä matematiikan alan opetustehtävää, minkä tarkoitus on tukea metsätieteiden oppiaineen erityistarpeita matematiikan opetuksessa sekä tukea osaltaan tiedekunnan tekniikan alan koulutusta. Tehtävä täytetään sisäisen haun kautta.

 

Tehtävänkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin tehtäväalana on sovellettu matematiikka. Kyseessä on tiedekunnan metsätieteiden osaston sekä fysiikan ja matematiikan laitoksen yhteinen opetustehtävä. Tehtävään valittava vastaa metsätieteiden osastolla kandidaatin tutkintoon sisältyvästä matematiikan opetuksesta (matematiikkaa Metsätieteilijöille) sekä johdatuksesta metsätieteiden tutkimusmenetelmiin. Fysiikan ja matematiikan laitoksella tehtävään kuluu matematiikan perus- ja aineopintojen opetus- ja ohjaustehtäviä. Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Yliopistonlehtorin kanssa sovitaan osallistumisesta matemaattisia menetelmiä soveltaviin metsäntutkimushankkeisiin ja opinnäytetöiden ohjauksiin sekä osallistumisesta matematiikan oppiaineen tutkimushankkeisiin ja hallintotehtäviin. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa englannin kielellä. Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osasto, Joensuun kampus.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevan sovelletun matematiikan alan yliopistonlehtorin tehtävänalan ja -määrityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.