Dnro 4240/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan puutieteen yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävän tehtävänala ja tehtävänmääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Tiedekunnan metsätieteiden osastolla on valmisteltu tiedekunnan henkilöstösuunnitelman mukaisesti seuraava tehtävä, mikä on tarkoitus täyttää avoimen haun kautta toistaiseksi. Tehtävä tukee osaltaan tiedekunnan tekniikan alan koulutusta.

 

Tehtävänkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtäväalana on puutiede. Tehtävä liittyy Itä-Suomen yliopiston strategiseen profiilialueeseen "Ympäristönmuutos ja luonnonvarojen kestävä käyttö" Strategia 2030 | Itä-Suomen yliopisto (uef.fi) ja kiinnittyy "Metsät ja biotalous" tutkimusyhteisöön. Tehtävään kuuluu erityisesti puutieteen ja -teknologian opetus metsätieteiden ja Kestävät teknologiat -DI-ohjelman opiskelijoille. Tehtävään kuuluu myös opinnäytetöiden ohjausta sekä opetusyhteistyötä kumppanikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Yliopisto-opettaja/yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa englannin kielellä.

 

Lisäksi erityisesti yliopistonlehtorin nimikkeellä otettavan tehtävään kuuluu aihepiirin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa, ulkopuolisen täydentävän rahoituksen hakemista ja tutkimusalan kotimaiseen ja kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön osallistumista. Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osasto, Joensuun kampus.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevan puutieteen alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävänalan ja -määrityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.