Dnro 4656/03.00.00/2023

 

Valmistelijat Maarit Merimaa-Piirainen ja Pauliina Karvinen

§ 6

Master's Degree Programme in Wood Materials Science -koulutusohjelman lakkauttaminen

Metsätieteiden osasto on järjestänyt englanninkielisen maisteritason koulutuksen Master´s Degree Programme in Wood Materials Science, joka on ollut 2-vuotinen 120 opintopisteen tutkinto-ohjelma. Koulutusohjelmaan ei ole otettu opiskelijoita enää kevään 2023 opiskeljavalinnassa ja lukuvuodelle 2023 ei ole enää vahvistettu aloittaville opiskelijoille opetussuunnitelmaa. Koulutusohjelma on tosiasiallisesti päättänyt toimintansa 1.8.2023 lukien.

 

Metsätieteiden osasto esittää Wood Materials Science -koulutusohjelman lakkauttamista. Lakkauttamisen taustalla on, että tiedekunnan tutkintorakenteita ja opetussuunnitelmia uudistetaan ja selkeytetään. Jatkossa puumateriaaleihin liittyvä opetus ja tutkimus on osa tekniikan koulutuksen kokonaisuutta.

 

Siirtymämääräys: Opiskelijat, joiden opinto-oikeus Master´s Degree Programme in Wood Materials Science -koulutukseen on tullut voimaan 1.8.2022 tai ennen sitä, voivat suorittaa filosofian maisterin tutkinnon Wood Materials Science -ohjelmassa 31.7.2029 saakka. Opiskelijoille on jo tiedotettu sekä tarvittaessa vielä tiedotetaan koulutuksen lakkauttamisesta ja siihen liittyvistä käytännön asioista.

 

Edellä mainitun siirtymäkauden päättymisen jälkeen opiskelijat ohjataan siirtymään tai vaihtamaan pääainetta toiseen koulutusohjelmaan tiedekunnan voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Aiemmin suoritetut opinnot pyritään huomioimaan mahdollisimman täysimääräisesti.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 3 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää koulutusvastuun puitteissa pääaineen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 4 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista.

 

Esitys 

1. Tiedekuntaneuvosto lakkauttaa Master´s Degree Programme in Wood

Materials Science -ohjelman 1.8.2023 lähtien.

2. Tiedekuntaneuvosto hyväksyy edellä esitetyn siirtymämääräyksen.

 

Päätös 

1. Esityksen mukainen.

2. Esityksen mukainen.