Dnro 4242/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, alana sovellettu matematiikka, tehtävään otettavasta

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Yliopistonlehtorin, alana sovellettu matematiikka, tehtäväkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin tehtäväalana on sovellettu matematiikka. Kyseessä on tiedekunnan metsätieteiden osaston sekä fysiikan ja matematiikan laitoksen yhteinen opetustehtävä. Tehtävään valittava vastaa metsätieteiden osastolla kandidaatin tutkintoon sisältyvästä matematiikan opetuksesta (matematiikkaa Metsätieteilijöille) sekä johdatuksesta metsätieteiden tutkimusmenetelmiin. Fysiikan ja matematiikan laitoksella tehtävään kuluu matematiikan perus- ja aineopintojen opetus- ja ohjaustehtäviä.

 

Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Yliopistonlehtorin kanssa sovitaan osallistumisesta matemaattisia menetelmiä soveltaviin metsäntutkimushankkeisiin ja opinnäytetöiden ohjauksiin sekä osallistumisesta matematiikan oppiaineen tutkimushankkeisiin ja hallintotehtäviin. Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osasto, Joensuun kampus.

 

Tehtävään esitetään otettavaksi FT Pekka Kosunen 1.2.2024 alkaen toistaiseksi. Liitteenä arviointiryhmän muistio, Kosusen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Tiedekunnan dekaani vapauttaa FT Pekka Kosusen opetusnäytteen antamisesta perustellen, että hänellä on riittävästi käytännön yliopistollista opetuskokemusta Itä-Suomen yliopistossa ja sitä kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT Pekka Kosunen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Pekka Kosunen otetaan sovelletun matematiikan yliopistonlehtorin tehtävään 1.2.2024 alkaen toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.