Dnro 28/00.03.05/2024

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 5

Tiedekunnan talousarvio vuodelle 2024

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n kohdan 1 mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ja lausua tiedekunnan strategiasta ja talousarviosta. Tiedekuntien, erillis- ja palveluyksiköiden budjeteista muodostuu yliopiston virallinen talousarvio vuodelle 2024, jonka Itä-Suomen yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 12.12.2023 (johtosääntö 3 §).

 

Tiedekuntien rahoitus on kohdistettu yliopiston sisäisen rahanjaon hallituksen vahvistamien periaatelinjauksien mukaisesti. Tiedekuntien rahoitus koostuu indikaattoriperusteisesta rahoituksesta, tiedekuntien kehittämissuunnitelmaan perustuvasta strategisesta rahoituksesta sekä muista strategisin perustein kohdennetuista sovituista eristä. Täydentävän rahoituksen osalta on määritelty tiedekuntakohtaiset vähimmäistavoitteet.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta on laatinut laitoksilleen perusrahoituksen ja täydentävän rahoituksen kehysbudjetin. Tiedekunnan rahoitusmallin kautta saama vuoden 2024 perusrahoitus, yhteensä 22,2 milj. euroa, koostuu:

 

- rahoitusmallin kautta kohdentamasta rahoituksesta

- lisäaloituspaikkarahoituksesta

 

- OKM:n ohjelmaperustainen rahoitus (globaalipilotit)

- yliopiston kohdentamasta strategiarahoituksesta

- tiedekuntien strategiaperusteisesta rahoituksesta

 

Tiedekunnan sisäisessä rahajaossa noudatetaan yliopiston ansaintamallia.

 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan täydentävän rahoituksen tavoitetaso vuodelle 2024 nostettiin 16 milj. euroon, aikaisemmin 14 milj. euroa. Tiedekunnan laitokset ovat budjetoineet täydentävän rahoituksen tuottoja 15,6 milj. euroa. Rahastojen muutoksen arvioidaan olevan 0,4 milj.

 

Esitys Merkitään tiedoksi yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan talousarvio 2024.

 

Päätös Esityksen mukainen.