Dnro 449/03.00.00/2023

 

Valmistelija Annikki Honkanen

§ 4

Tilintarkastuksen maisteriohjelman lakkauttaminen

Kauppatieteiden laitos järjestää koulutusta Tilintarkastuksen maisteriohjelmassa, jonka tavoitetutkintona on kauppatieteiden maisteri. Ohjelma muodostuu laskentatoimen, tilintarkastuksen, verotuksen ja yritysoikeuden opinnoista ja antaa valmiudet toimia tilintarkastuksen ja taloushallinnon asiantuntijatehtävissä. Ohjelmassa on laskentatoimen ja yritysjuridiikan opintolinja Joensuun kampuksella ja laskentatoimen opintolinja Kuopion kampuksella.

 

Kauppatieteiden laitos esittää, että Tilintarkastuksen maisteriohjelma lakkautetaan. Ohjelmaan on valittu opiskelijoita viimeksi vuonna 2018 ja ohjelmassa on tällä hetkellä yhteensä 21 opiskelijaa, joista 8 on Joensuussa ja 13 Kuopiossa. Luonteva ajankohta lakkauttamiselle olisi 1.8.2024.

 

Ohjelman opintojaksot ovat edelleen laitoksen opetustarjonnassa, ja valmiudet tilintarkastuksen ja taloushallinnon asiantuntijatehtäviin on edelleen mahdollisuus saavuttaa muissa maisteriohjelmissa.

 

Siirtymämääräys: Opiskelijat, joilla on opinto-oikeus Tilintarkastuksen maisteriohjelmassa saavat suorittaa siinä kauppatieteiden maisterin tutkinnon 31.7.2028 saakka.

 

Opiskelijoille tiedotetaan ohjelman lakkauttamisesta, ja heitä ohjataan suorittamaan ohjelman opinnot siirtymäkauden päättymiseen mennessä.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9.4 §:3 kohdan (1.8.2022) mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää koulutusvastuun puitteissa pääaineen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Esitys

 

  1. Tiedekuntaneuvosto lakkauttaa Tilintarkastuksen maisteriohjelman 1.8.2024 alkaen.
  2. Tiedekuntaneuvosto hyväksyy edellä esitetyn siirtymämääräyksen.

 

Päätös 1. Esityksen mukainen.
2. Esityksen mukainen.