Dnro 2044/01.01.03/2024

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 11

Dekaanin ehdotus FT Saara Packalén ottamisesta yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistoala, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9§:n mukaan tiedekuntaneuvostoon tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä.

 

Yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistoala, tehtävänä on:

.          antaa asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelman opetusta,

.          harjoittaa alan tutkimusta,

.          osallistua erikseen sovittavalla tavalla asiakirjahallinnan ja arkistoalan opetuksen rajat ylittävien opintojaksojen opetukseen ja kehittämiseen laitoksella ja

.          antaa opetusta asiakirjahallinnan ja arkistoalan maisteriohjelma n oppiaineen pro gradu -seminaarissa ja toimia maisteriohjelman opiskelijoiden pro gradu -tutkielmatyöskentelyn ohjaajana

.          kehittää ja koordinoida maisteriohjelman opetusta yhdessä historia- ja maantieteiden laitoksen asiakirja hallinnan ja arkistoalan maisteriohjelmaan osoittaman muun opetushenkilökunnan kanssa.

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa.

 

Historian- ja maantieteiden laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, asiakirjahallinta ja arkistola, tehtävään otetaan Saara Packalén 1.8.2024 lukien toistaiseksi. Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

FT Saara Packalén täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Packalén on opetusansioiden portfolion perusteella johtosäännön edellyttämä hyvä opetustaito yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistoala, tehtävään.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että FT Packalén otetaan yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistoala, tehtävään 1.8.2024 lukien.

 

Esitys:  Tiedekuntaneuvosto käsittelee yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistoala, tehtävänmäärityksen. Lisäksi dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta Saara Packalén ottamiseksi yliopistonlehtorin, asiakirjahallinta ja arkistola, tehtävään 1.8.2024 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.