Dnro 584/01.01.02/2024

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 8

Professorin, sosiaalityö, erityisesti asiakasturvallisuus ja moniasiakkuuksiin liittyvä tutkimus, tehtäväseloste ja dekaanin ehdotus professori Aini Pehkosen kutsumiseksi tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

VTT Aini Pehkonen on otettu professorin, sosiaalityö tehtävään ajalle 1.1.2022-30.11.2024. Tehtävä on sijoitettu tiedekunnan yhteiskuntatieteiden laitokselle.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 30 §:n mukaisena tiedekunnan tehtävätäyttötoimikunta on seuraava: dekaani, professori Sari Rissanen pj., professori Eerika Finell, apulaisprofessori Elisa Tiilikainen,

johtava hallintopäällikkö Marko Junkkarinen/talous- ja henkilöstösuunnittelija Tuula Ranne.

 

Toimitettujen asiakirjojen ja haastattelun perusteella arviointiryhmä päätyi siihen, että edellytykset kutsumenettelyn käynnistämiseksi täyttyvät. Tehtäväntäyttötoimikunta on puoltanut arvioinnin käynnistymistä kokouksessaan 5.3.2024.

 

Asiakohdan liitteenä ovat tehtäväseloste, Pehkosen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n mukaan professorin tehtävä voidaan täyttää kutsusta haettavaksi julistamatta silloin, kun tehtävään voidaan kutsua ansioitunut henkilö tai tehtävään valitaan määrärajaksi. Tehtävään voidaan valita kutsusta vain henkilö, joka kiistatta täyttää kelpoisuusvaatimukset.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n mukaan professorin palvelusuhteeseen toistaiseksi tai yli kaksivuotiskaudeksi valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n mukaan dekaani päättää professorin tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. Dekaani päättää, vaaditaanko professorilta käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan. Dekaani tekee ehdotuksen rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Tehtävän tehtäväseloste sisältää johtosäännön edellyttämät tehtäväalan ja tehtävämäärityksen sekä esityksen tehtävään kutsuttavasta.

 

Professorilta ei edellytetä käytännön perehtyneisyyttä tehtävänalaan.

 

Tehtäväseloste on asiakohdan liitteenä. Tehtäväseloste on käyty läpi kutsuttavan kanssa.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtäväselosteen sekä dekaanin ehdotuksen tehtävään kutsuttavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.