Dnro 4241/01.01.03/2023

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin, alana puutiede, tehtävään otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin, alana puutiede tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 23.11.2023.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan metsätieteiden osasto, Joensuun kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 29.12.2023 mennessä Harri Kiviranta, Suvi Kuittinen, Joona Lampela, Katri Luostarinen, Juhani Marttila ja Nikolaos Papamatthaiakis.

 

Arviointiryhmänä toimi puheenjohtajanaan metsätieteiden osaston johtaja Jukka Tikkanen sekä jäseninä professori Jouni Pykäläinen ja apulaisprofessori Tuomas Aakala.

 

Arviointiryhmä esittää valintamuistionsa yhteenvedossa, että avoinna olleeseen tehtävään valitaan FT Suvi Kuittinen 1.3.2024 alkaen toistaiseksi yliopistonlehtorin nimikkeellä. Arviointiryhmä ehdottaa, että FT Suvi Kuittinen vapautetaan opetusnäytteen antamisesta huomioiden hänen tehtävän kannalta riittävä yliopistollinen opetuskokemuksensa ja laaja käytännön perehtyneisyys opetustehtävän alaan.

 

Liitteenä valintamuistio sekä Kuittisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Tiedekunnan dekaani vapauttaa FT Suvi Kuittisen opetusnäytteen antamisesta perustellen, että hänellä on riittävästi käytännön yliopistollista opetuskokemusta Itä-Suomen yliopistossa ja sitä kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT Suvi Kuittinen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Suvi Kuittinen otetaan puutieteen yliopistonlehtorin tehtävään 1.3.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.