Dnro 633/01.01.03/2024

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 7

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevan tietojenkäsittelytieteen yliopistonlehtorin tehtävän tehtävänala ja tehtävänmääritys. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen henkilöstösuunnitelman mukaisesti varaudutaan avaamaan tietojenkäsittelytietteen yliopistonlehtorin tehtävä. Tehtävä on tarkoitus täyttää 1.6.2024 alkaen toistaiseksi Kuopion kampukselle.

 

Tehtävänkuvaus on seuraavanlainen:

 

Yliopistonlehtorin tehtävän opetus- ja tutkimusala on tietojenkäsittelytiede. Tehtävään kuuluu järjestelmäkehityksen, erityisesti tietojärjestelmien testaukseen (software testing) ja/tai kyberturvallisuuteen (cyber security) liittyvän koulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen. Yliopistolehtori osallistuu englanninkielisen koulutuksen (sekä tietojenkäsittelytieteen kandidaatin että tietotekniikan kandidaattikoulutuksen) suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tehtävässä on myös mahdollisuus osallistua tieteelliseen tutkimustyöhön ja kehityshankkeisiin sekä tutkimushankkeiden ideointiin ja valmisteluun. Yliopistonlehtori on osaltaan arvioimassa ja kehittämässä alan koulutusta ja jatkuvaa oppimista sekä oppimisympäristöjen ja -menetelmien käyttöä koulutuksessa. Tehtävän opetuskieli on englanti.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevan tietojenkäsittelytieteen alan yliopistonlehtorin tehtävänalan ja -määrityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.