Dnro 39/03.00.01/2024

 

Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen

§ 22

Gerontologian perusopintojen opintokokonaisuuden opetussuunnitelman ja opetusohjelman vahvistaminen lukuvuodelle 2024-2025

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista.

 

Itä-Suomen yliopiston koulutuksen johtosäännön 18 §:n mukaan Jokaisesta tutkinto-ohjelmasta laaditaan opetussuunnitelma, joka on osaamisperustainen opetuksen, opintojen suunnittelun ja ohjauksen väline.

 

Gerontologian perusopinnot (25-30 op) toteutetaan Itä-Suomen yliopistossa (UEF) Terveystieteiden tiedekunnan (TT) ja Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan (YHKA) yhteistyönä. Opintokokonaisuuden opetussuunnitelma tuodaan vahvistettavaksi TT:n tiedekuntaneuvostoon ja opintojaksojen opintojaksokuvaukset vahvistettavaksi toteuttajatahon mukaisesti TT:n tai YHKA:n tiedekuntaneuvostossa.

 

Gerontologian aineopinnot (35-37 op) poistuvat opintotarjonnasta. Aineopintojen kokonaisuus on tarjolla terveystieteiden tiedekuntaneuvoston 20.4.2022 vahvistamana opetussuunnitelman mukaisesti opinnot aloittaneille 31.12.2024 asti. Uusia opiskeluoikeuksia gerontologian aineopintoihin ei enää myönnetä.

 

Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö esittää gerontologian perusopintojen (25-30 op) opintokokonaisuuden opetussuunnitelman ja siihen liittyvän opetusohjelman vahvistamista lukuvuodelle 2024-2025. Opintokokonaisuuden rakenne ja siihen kuuluvien opintojaksojen opintojaksokuvaukset sekä opetusohjelma ovat asialistan liitteinä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto vahvistaa gerontologian perusopintokokonaisuuden opetussuunnitelman ja opetusohjelman lukuvuodelle 2024-2025.

 

Päätös Esityksen mukainen.