Dnro 56/03.04.09/2024

 

Valmistelija Annika Karvonen

§ 29

FT, TtM Ari Voutilaisen väitöskirjan arvosteleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 1.8.2022 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on arvostella väitöskirjat. Terveystieteiden tiedekunnan tutkintoja ja opintoja koskevien pysyväismääräysten 14 §:n mukaan väitöskirjat arvostellaan asteikolla hylätty-hyväksytty-kiittäen hyväksytty. Kiittäen hyväksytty arvosana edellyttää, että mainintaa esittävät kaksi kolmesta (esitarkastajat ja vastaväittäjä) tarkastajasta.

 

FT, TtM Ari Voutilaisen väitöskirjaksi tarkoittama tutkimus "Statistical validity in prospective cohort studies of coronary heart disease and its impact on study results" on tarkastettu julkisesti 9.2.2024. Vastaväittäjä, professori Anssi Auvinen (Tampereen yliopisto), puoltaa väitöskirjan hyväksymistä opinnäytteenä terveystieteiden tohtorin tutkintoa varten ja esittää arvosanaksi hyväksytty. Molemmat esitarkastajat, professori Markus Juonala (Turun yliopisto), sekä professori Jonas Björk (Lund University), puoltavat väitöskirjan hyväksymistä opinnäytteenä terveystieteiden tohtorin tutkintoa varten ja esittävät arvosanaksi hyväksytty.

 

Yliopistolain 24.7.2009/558 44 §:n mukaan ennen väitöskirjan arvostelua tekijälle on varattava tilaisuus vastineen antamiseen esitarkastajan, tarkastajan tai vastaväittäjän lausunnosta. Väittelijällä ei ole huomautettavaa lausunnoista. Esitarkastajien ja vastaväittäjän lausunnot ovat liitteenä.

 

Yliopistolain 24.7.2009/558 29 §:n mukaan opintosuorituksen arvosteluun saavat osallistua vain ne monijäsenisen hallintoelimen jäsenet tai varajäsenet, joilla on samantasoinen opintosuoritus tai jotka on otettu professorin tehtävään.

Esitys Asiassa annettujen lausuntojen perusteella tiedekuntaneuvosto arvostelee FT, TtM Ari Voutilaisen väitöskirjan arvosanalla hyväksytty.

 

Päätös Esityksen mukainen. Tomi-Pekka Tuomainen ei osallistunut asian käsittelyyn (yleislausekejääviys).