Dnro 2075/01.01.03/2024

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Tiedekunnassa täytettäväksi tulevien matematiikan yliopistonlehtorien tehtävänalat ja tehtävänmääritykset. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

 

Fysiikan ja matematiikan laitoksen henkilöstösuunnitelman mukaisesti varaudutaan avaamaan kaksi yliopistonlehtorin tehtävä. Tehtävät on tarkoitus täyttää 1.6.2024 alkaen toistaiseksi Joensuun kampukselle.

 

Tehtävänalat ovat seuraavat:

 

Yliopistonlehtori, matematiikka (tutkimuspainotteinen tehtävä, tarkenne voi täsmentyä)

Yliopistonlehtorin tehtävän opetus- ja tutkimusala on laitoksen tutkimusprofiiliin sopivalla matematiikan alalla (täsmennetään tarvittaessa avoimen haun kautta). Tehtävään kuuluu alan tutkimuksen harjoittaminen, tutkimusresurssien hankinta ja tutkijakoulutus sekä toimiminen alan yhteistyöverkostoissa. Tehtävässä painottuu matematiikan opetuksen kehittämisvastuu alan kansainvälisten sopimusten ja kansainvälisten asioiden koordinoinnin kautta. Yliopistonlehtori antaa perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä sekä arvioi ja kehittää koulutusta ja jatkuvaa oppimista. Alan opetusta ja ohjausta annetaan laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävän opetuskieli on englanti.

 

Yliopistonlehtori, matematiikka

Yliopistonlehtorin tehtävän opetusalana on matematiikka. Yliopistonlehtori antaa perus-, aine- ja syventävää opetusta sekä ohjaa opinnäytteitä sekä arvioi ja kehittää koulutusta ja jatkuvaa oppimista. Tehtäviin kuuluu myös matematiikan alan verkkokurssien kehittäminen, matematiikan HOPS-ohjaus ja sen koordinointi oppiaineessa sekä matematiikan valintakoe osana valtakunnallista yhteistyötä. Yliopistonlehtorin tutkimus on laitoksen tutkimusprofiilin sopivalla alalla ja hän osallistuu laitoksen tutkimushankkeisiin. Opetusta ja ohjausta annetaan laitoksella suomeksi ja englanniksi. Tehtävän opetuskieli on suomi.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävänalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee täytettäväksi tulevien matematiikan alan yliopistonlehtorien tehtävänalat ja -määritykset.

 

Päätös Esityksen mukainen.