Dnro 2045/01.01.02/2024

 

Valmistelija  

§ 8

Terveydenhuollon professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (30 %) tehtävä, tehtäväntäyttöseloste: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus professorin, tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtäväalasta ja tehtävämäärityksestä.

 

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitos ja kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö esittävät strategisessa henkilöstösuunnitelmassaan, että yksikössä täytetään terveydenhuollon osa-aikainen (30 %) professorin/apulaisprofessorin (Tenure Track) -tehtävä.

 

Tehtävän sijoitusyksikkö on terveystieteiden tiedekunta, lääketieteen laitos, kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön mukaan professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön vakinaistamispolun mukaiseen apulaisprofessorin palvelussuhteeseen valittavalla tulee olla soveltuva tohtorin tutkinto ja hyvä opetustaito sekä edellytykset määräajassa täyttää professorin palvelussuhteen kelpoisuusvaatimukset.

 

Professorin tehtävä täytetään aikaisintaan 1.8.2024 lukien toistaiseksi. Apulaisprofessorin (tenure track) tehtävän ollessa kyseessä tehtävä täytetään aikaisintaan 1.8.2024 lukien neljän vuoden määräajaksi. Määräaikaisuuden perusteena on vakinaistamispolku (tenure track).

 

Apulaisprofessorin tehtävään valitun kanssa sovitaan työsopimuksen tekemisen yhteydessä tarkemmin niistä kriteereistä, tavoitteista ja tuloksista, jotka kauden aikana tulisi saavuttaa, jotta siirtyminen seuraavalle urapolun tasolle (professori) olisi mahdollista.

 

Professorin/apulaisprofessorin (tenure track) tehtävän tehtäväntäyttöseloste (liite) sisältää johtosäännön edellyttämät tehtäväalan ja tehtävämääritykset.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee tehtäväntäyttöselosteen.

 

Päätös Esityksen mukainen.