Dnro 153/01.01.03/2024

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 4

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, alana tietotekniikka, tehtävään otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Yliopistonlehtorin, alana tietotekniikka tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 17.1.2024.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan tietojenkäsittelytieteen laitos, Joensuun kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 29.2.2024 mennessä Abbass Mohammed, Abedi Meysam, Abro Waheed Ahmed, Achimugu Philip, Adnan Muhammad, Ahmad Imtiaz, Ahmad Ishteyaaq, Alam Mahtab, Alkhalidy Mohammed, Alshameri Hamza Mutaher Abdu, Asiaei Arash, Atoui Amine, Chakraborty Shounak, Choudhary Gulraiz Iqbal, Das Teerath, Dembele Simon Pierre, Faheem Muhammad, Gokcay Erhan, Ilevbare Godson, Jayswal Hardikkumar, Jussi Koskinen, Kilinç Soylu Görkem, Olaniyan Deborah, Olaniyan Julius, P Joseph Dr.Niju, Pyae Aung, Rahman Anis Ur, Ray Paramita, Saif A F M Saifuddin, Sattar Muhammad Awais, Shah Himat, Shaheen Safdar, Sharma B. Lungsi, Subramanian Dr. Rajesh ja Yigzaw Samuel.

 

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Tukiainen esittää valintamuistionsa yhteenvedossa, että avoinna olleeseen tehtävään valitaan FT Samuel Yigzaw 1.5.2024 alkaen toistaiseksi. Haastattelijoina toimineet laitoksen johtaja Markku Tukiainen ja varajohtaja Simo Juvaste ehdottavat, että FT Samuel Yigzaw vapautetaan opetusnäytteen antamisesta huomioiden hänen opetuskokemuksensa ja opetuksesta saamiensa hyvien opiskelija-arvioiden perusteella.

 

Liitteenä valintamuistio sekä Yigzawin cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävän opetuskieli on englanti.

 

Tiedekunnan dekaani vapauttaa FT Samuel Yigzawin opetusnäytteen antamisesta perustellen, että hänellä on riittävästi käytännön yliopistollista opetuskokemusta Itä-Suomen yliopistossa ja sitä kautta osoitettu yliopistonlehtorin tehtävän edellyttämä hyvä opetustaito.

 

FT Samuel Yigzaw täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Samuel Yigzaw otetaan tietotekniikan yliopistonlehtorin tehtävään 1.5.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee esityksen tehtävään valittavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.