Dnro 2316/03.00.00/2024

 

Valmistelija Maarit Merimaa-Piirainen ja Hanna Laukkanen

§ 6

Fyysikkokoulutuksen lakkauttaminen ja fotoniikan diplomi-insinöörikoulutuksen perustaminen

Fysiikan ja matematiikan laitos on esittänyt, että tiedekuntaneuvosto hyväksyy fyysikkokoulutuksen lakkauttamisen (pois lukien PSRS Erasmus -maisterikoulutus). Tosiallisesti opiskelijoita ei ole enää otettu sisälle lakkautettavaan ohjelmaan 1.8.2023 lähtien, joten lakkautusta koskevat siirtymämääräajat on laskettu yliopiston ohjeen mukaisesti siitä, kun viimeisimmät opiskelijat ovat aloittaneet koulutusohjelmissa.

 

Lakkautus koskee seuraavia koulutusohjelmia:

  • Luonnontieteiden kandidaatti + filosofian maisteri, fyysikko (3 v.+ 2 v.)
  • Filosofian maisteri, fyysikko (2 v.)
  • Photonics, Master of Science (2 v.) (tavoitetutkinto filosofian maisteri)

 

Siirtymämääräys

Opiskelijat, joiden opiskeluoikeus luonnontieteiden kandidaatti + filosofian maisteri, fyysikko -koulutukseen on tullut voimaan 1.8.2022 tai ennen sitä, saavat suorittaa luonnontieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinnot 31.7.2029 saakka.

 

Opiskelijat, joiden opiskeluoikeus edellä mainittuihin filosofian maisterikoulutuksiin on tullut voimaan 1.8.2022 tai ennen sitä, saavat suorittaa filosofian maisterin tutkinnot 31.7.2026 saakka.

 

Lakkautettuihin koulutuksiin liittyvä opiskeluoikeus päättyy siirtymäkauden päätyttyä.

 

Fysiikan ja matematiikan laitos kouluttaa tekniikan kandidaatteja ja diplomi-insinöörejä. Laitos on aloittanut 1.8.2023 alkaen koulutukset seuraavissa tekniikan alan koulutusohjelmissa:

  • Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri, fotoniikka (3 v.+ 2 v.)
  • Diplomi-insinööri, fotoniikka (2 v.)
  • Photonics, Master of Science (Technology) (2 v.) (tavoitetutkinto diplomi-insinööri)

 

Tiedekuntaneuvosto on vahvistanut edellä mainittujen tekniikan koulutusohjelmien opetussuunnitelmat ja tutkintovaatimukset. Itä-Suomen yliopiston koulutuksen johtosäännön 6 §:n mukaan tiedekuntaneuvosto päättää koulutusvastuun puitteissa pääaineen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

 

Fysiikan pää- ja sivuaineopiskelijat, joiden opiskeluoikeus on tullut voimaan 1.8.2022 tai ennen sitä, voivat korvata opetusohjelmasta poistuneet opintojaksot liitteiden mukaisesti.

 

Esitys

1. Tiedekuntaneuvosto toteaa fyysikkokoulutuksen lakanneen 1.8.2023 lukien (pois lukien PSRS Erasmus -maisterikoulutus).

2. Tiedekuntaneuvosto hyväksyy fysiikan perus- ja aineopintojen siirtymämääräykset.

3. Tiedekuntaneuvosto vahvistaa fotoniikan diplomi-insinöörikoulutuksen koulutusohjelmat.

 

Päätös 1.  Esityksen mukainen.
2.  Esityksen mukainen.
3.  Esityksen mukainen.