Edellinen asia | Seuraava asia | ![]() |
Dnro 40/03.00.01/2024
Valmistelija Susanna Järvelin-Pasanen
§ 18
EU/ETA-alueen ulkopuolella valmistuneiden hammaslääkärien pätevyyskuulusteluihin valmentavan koulutuksen (PÄTE-koulutus) valintaperusteiden ja opetussuunnitelman hyväksyminen
Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on päättää opiskelijoiden valintaperusteista sekä opetussuunnitelmista.
EU/ETA-valtioiden ulkopuolella koulutettujen hammaslääkärien työskenteleminen hammaslääkärinä Suomessa edellyttää Valviran myöntämää ammatinharjoittamisoikeutta. Turun ja Itä-Suomen yliopisto tarjoavat pätevöitymisprosessiin valmentavaa koulutusta. Helsingin yliopisto toteuttaa koulutuksen valintaprosessin.
Koulutus ei johda tutkintoon. Itä-Suomen yliopistossa toteutettavaan koulutukseen on esitetty neljää (4) aloituspaikkaa. Koulutuksen kesto on 4,5 kuukautta (08/2024-12/2024) ja sisältää suomenkielistä lähi- ja etäopetusta.
Koulutukseen valituille myönnetään erillisopinto-oikeus Itä-Suomen yliopistoon, terveystieteiden tiedekuntaan. Erillisopinto-oikeus on määräaikainen (koulutuksen keston mukainen). Opinto-oikeus mahdollistaa osallistumisen hammaslääketieteen perustutkintokoulutuksen opetukseen koulutukseen osallistujan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Hammaslääketieteen perustutkintokoulutuksen opetussuunnitelma vahvistetaan vuosittain tiedekuntaneuvostossa. Erillisopinto-oikeus koskee vain tätä koulutusta ja siihen kuuluvia opintoja.
Lääketieteen laitoksen hammaslääketieteen yksikössä on valmisteltu EU/ETA-alueen ulkopuolella valmistuneiden hammaslääkärien pätevyyskuulusteluihin valmentavan koulutuksen valintaperuste-esitys (liite 1) sekä esitys opetussuunnitelmaksi (liite 2).
Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy EU/ETA-alueen ulkopuolella valmistuneiden hammaslääkärien pätevyyskuulusteluihin valmentavan koulutuksen (PÄTE-koulutus) valintaperusteet sekä opetussuunnitelman esityksen mukaisina ja valtuuttaa dekaanin tekemään niihin teknisiä muutoksia.
Päätös Esityksen mukainen.
Edellinen asia | Seuraava asia | ![]() |