Dnro 81/03.00.01/2021

 

Valmistelija Emma Mertakorpi

§ 13

Selkäkirurgian, jalkakirurgian ja traumatologian lisäkoulutusohjelmien perustaminen Itä-Suomen yliopistoon

Selkäkirurgian lisäkoulutusohjelman perustaminen Itä-Suomen yliopistoon

 

Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Oulun yliopiston, Tampereen yliopiston sekä Turun yliopiston erikoisalojen vastuuhenkilöt ovat valmistelleet esitykset valtakunnallisesti perustettavasta selkäkirurgian lisäkoulutusohjelmasta liitteen 1 mukaisesti jokaiseen erikoistumiskoulutusta tarjoavaan yliopistoon. Lisäkoulutusohjelma on tarkoitettu ortopedian ja traumatologian sekä neurokirurgian erikoislääkäreille. Itä-Suomen yliopiston ammatillinen jatkokoulutustoimikunta kokouksessa 20.5.2021 ja alueellinen neuvottelukunta kokouksessa 1.6.2021 hyväksyi esityksen ja esittää tiedekuntaneuvostolle lisäkoulutusohjelman perustamista. Suomen selkäkirurgiayhdistys on antanut lausunnon ja puoltaa esitystä liite 2 mukaisesti. Myös Suomen neurokirurginen yhdistys on antanut liitteen 3 mukaisen lausunnon.

 

Jalkakirurgian lisäkoulutusohjelman perustaminen Itä-Suomen yliopistoon

 

Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Oulun yliopiston, Tampereen yliopiston sekä Turun yliopiston ortopedian professorit ovat tehneet liitteen 4 mukaisen esitykset valtakunnallisesti perustettavasta jalkakirurgian lisäkoulutusohjelmasta. Koulutuksen sisältö ja vaatimukset ovat esiteltynä liitteessä 5.  Lisäkoulutusohjelma on tarkoitettu ortopedian ja traumatologian erikoislääkäreille. Itä-Suomen yliopiston ammatillinen jatkokoulutustoimikunta kokouksessa 20.5.2021 ja alueellinen neuvottelukunta kokouksessa 1.6.2021 hyväksyi esityksen ja esittää tiedekuntaneuvostolle lisäkoulutusohjelman perustamista.

 

Traumatologian lisäkoulutusohjelman perustaminen Itä-Suomen yliopistoon

 

Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Oulun yliopiston, Tampereen yliopiston sekä Turun yliopiston erikoisalojen vastuuhenkilöt ovat valmistelleet esitykset valtakunnallisesti perustettavasta traumatologian lisäkoulutusohjelmasta liitteen 6 mukaisesti jokaiseen erikoistumiskoulutusta tarjoavaan yliopistoon. Lisäkoulutusohjelma on tarkoitettu ortopedian ja traumatologian sekä poikkeuksena yleiskirurgian erikoislääkäreille. Itä-Suomen yliopiston ammatillinen jatkokoulutustoimikunta kokouksessa 20.5.2021 ja alueellinen neuvottelukunta kokouksessa 1.6.2021 hyväksyi esityksen ja esittää tiedekuntaneuvostolle lisäkoulutusohjelman perustamista. Suomen traumatologiyhdistys on antanut lausunnon ja puoltaa esitystä liite 7 mukaisesti.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto hyväksyy selkäkirurgian, jalkakirurgian ja traumatologian lisäkoulutusohjelmien perustamisen, vahvistaa koulutuksien koulutusvaatimukset ja koulutuksen sisällön esityksen mukaisesti. Tiedekuntaneuvosto valtuuttaa dekaanin vahvistamaan niihin mahdollisesti myöhemmin tehtävät teknisluonteiset korjaukset. Lisäkoulutusohjelmat alkavat heti tiedekuntaneuvoston vahvistamisen jälkeen.

 

Päätös Esityksen mukainen.