Dnro 279/01.01.03/2021

 

Valmistelija Marko Junkkarinen 

§ 6

Dekaanin ehdotus OTT Mika Launialan ottamisesta apulaisprofessorin (vakinaistamispolku, Tenure Track), prosessioikeus, tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Apulaisprofessorin (Tenure Track), prosessioikeus tehtävä on sijoitettu oikeustieteiden laitokselle. Tehtäväkuvauksen mukaan "Apulaisprofessorin tehtävänä on antaa rikos- ja siviiliprosessioikeuden opetusta osana laitoksen eri oppiaineiden perus-, aine- ja syventäviä opintoja sekä ohjata pro gradu -tutkielmia. Apulaisprofessori harjoittaa prosessioikeuden tutkimusta erityisesti esitutkinnasta ja pakkokeinoista sekä prosessioikeudellisesta päätöksenteosta, ohjaa rikos- ja prosessioikeuden jatko-opiskelijoita, hankkii täydentävää rahoitusta alan tutkimushankkeille sekä kehittää ja johtaa alan tutkimusryhmää. Apulaisprofessori kehittää alansa tutkimusta monitieteisessä yhteistyössä yliopiston sisällä ja organisoi monitieteisiä tutkimushankkeita."

 

Tehtävään on arvioitu OTT Mika Launiala. Asiantuntijalausunnot Launialan ansioista apulaisprofessuuriin on pyydetty professori Mikko Vuorenpäältä (Lapin yliopisto) ja hovioikeudenneuvos Timo Saranpäältä (Vaasan hovioikeus). Lausuntojen mukaan Launialalla on kelpoisuus ja ansiot apulaisprofessorin tehtävään. Kyseisen tehtävän tehtäväntäyttötoimikunta (professori Matti Turtiainen (pj.), professori Anssi Keinänen, professori Mikko Aaltonen ja dekaani Sari Rissanen) esittää yksimielisesti asiantuntijalausuntoihin sekä hakemusasiakirjoihin perustuen, että Launiala otetaan tehtävään.

 

Tehtäväntäyttötoimikunnan puheenjohtaja on päätöksellään vapauttanut Launialan opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista. OTT Mika Launiala täyttää johtosäännössä mainitut apulaisprofessorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset.

 

Dekaanin ehdotus rehtorille on, että OTT Mika Launiala otetaan apulaisprofessorin, prosessioikeus, vakinaistamispolku (Tenure Track), tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.11.2021 lukien. Määräaikaisuuden perusteena vakinaistamispolku Tenure Track.

 

Esitys  Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta OTT Mika Launialan ottamisesta apulaisprofessorin, prosessioikeus vakinaistamispolku (Tenure Track), tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.11.2021 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.