Dnro 851/01.01.02/2021

 

Valmistelija Hanna Ollikainen-Richards

§ 5

Dekaanin esitys Itä-Suomen yliopiston rehtorille TtT Minna Stoltin ottamisesta professorin, hoitotiede, tehtävään toistaiseksi: Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on 1.6.2021 tekemällään päätöksellä hyväksynyt professorin, hoitotiede, tehtävän tehtäväntäyttöselosteen.

 

Haettavana ollutta professorin tehtävää haki määräaikaan mennessä neljä hakijaa. Hakijat olivat TtT Minna Stolt, TtT Lauri Kuosmanen ja TtT Tarja Välimäki. Neljäs hakija peruutti hakemuksensa. Hakijayhteenveto on liitteenä.

 

Yliopistolain (558/2009) 33 §:n 3 momentin mukaan hakijoiden ja kutsuttavien kelpoisuudesta ja ansioista on ennen valintaa pyydettävä lausunto vähintään kahdelta asiantuntijalta, kun henkilö valitaan toistaiseksi voimassa olevaan tai vähintään kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Asiantuntijan esteellisyyteen sovelletaan hallintolain (434/2003) 27-29 §:ää.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 31 §:n 1 momentin mukaan Professorin (Professor) palvelussuhteeseen valittavan tulee olla tieteellisesti tai taiteellisesti pätevä ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito ja, jos se on tärkeää tehtävän hoitamiselle, käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan.

 

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on päättänyt 12.5.2021, että hoitotieteen, professorin tehtävään otettavalta ei vaadita käytännöllistä perehtyneisyyttä tehtävänalaan, mutta eduksi katsotaan käytännöllinen perehtyminen tehtävänalan työtehtäviin.

 

Asiantuntijalausunnot tehtävää hakeneiden kelpoisuudesta ja ansioista on dekaanin päätösten 7.2.2022 ja 22.2.2022 mukaan pyydetty seuraavilta henkilöiltä: Tarja Pölkki (Oulun yliopisto) ja Alison Kitson (Flinders University).

 

Hakuasiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen perusteella tehtäväntäyttötoimikunta esittää, että professorin, hoitotiede, tehtävään nimitetään TtT Minna Stolt 1.8.2022 alkaen toistaiseksi. Tehtäväntäyttötoimikunnan esitys ja Minna Stoltin hakuasiakirjat ovat liitteenä.

 

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaani tekee rehtorille ehdotuksen professorin tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Minna Stoltilta ei vaadita opetusnäytettä.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee nimitysesityksen.

 

Päätös Esityksen mukainen.