Dnro 221/01.01.03/2022

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 10

Dekaanin ehdotus yliopistonlehtorin, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, tehtävään otettavasta: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultu-aan.

 

Yliopistonlehtorin, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, tehtävä on sijoitettu sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselle (Kuopion kampus). Tehtävä on ollut haettavana 18.3.2022 päättyneenä aikana. Tehtävää hakivat määräaikaan mennessä HTT Ville Kivi-virta ja YTT Eine Pakarinen.

Tiedekuntaneuvoston 14.2.2022 käsittelemän tehtäväkuvauksen mukaan yliopistolehtorin tehtävänä on

  • antaa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan liittyvää opetusta (aine- ja syventävissä opinnoissa ja tieteellisessä jatkokoulutuksessa) sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksella ja osallistua sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan liittyvien opinnäytteiden ohjaamiseen maisteri- ja tohtorikoulutuksessa,
  • toimia aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan tutkimuksen kehittämisessä oman asiantuntija-alueesi näkökulmasta, esimerkiksi osallistumalla tutkimushankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä tutkimusrahoituksen hakemiseen yhdessä oppiaineen professoreiden ja muiden opettajien kanssa.

 

Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos on esittänyt, että yliopistolehtorin, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, tehtävään otetaan HTT Ville Kivivirta 1.8.2022 lukien.  Laitoksen esitys perusteluineen on liitteenä.

 

HTT Ville Kivivirta täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset. Dekaani on laitoksen esityksestä päätöksellään 5.5.2022 vapauttanut Kivivirran opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista.

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että HTT Ville Kivivirta otetaan yliopistonlehtorin, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, tehtävään 1.8.2022 lukien.

 

Esitys  Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta HTT Ville Kivivirran ottamiseksi yliopistonlehtorin, sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinta, tehtävään 1.8.2022 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.