Dnro 445/01.01.03/2022

 

Valmistelija Marko Junkkarinen

§ 9

Dekaanin ehdotus Heli Hallikaisen ottamisesta yliopistotutkijan, digitaalinen markkinointi ja data-analytiikka (tenure track)/Assistant Professor in Digital Marketing and Data Analytics (tenure track),tehtävään: tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 10 §:n kohdan 9 mukaan dekaanin tehtävänä on tehdä ehdotus rehtorille kahdeksi vuodeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi professorin tehtävään valittavasta ja opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituiseen tehtävään sekä vakinaistamispolun tehtävään valittavasta tiedekuntaneuvostoa kuultuaan.

 

Tehtävä sijoittuu digitaalisen markkinoinnin ja data-analytiikan alalle. Yliopistotutkijan tehtävänä on harjoittaa ko. alan tutkimusta, hankkia täydentävää rahoitusta alan tutkimushankkeille ja organisoida monitieteisiä tutkimushankkeita, ohjata väitöskirjoja sekä kehittää alansa tutkimusta tutkimusryhmässä ja monitieteisessä yhteistyössä yliopiston sisällä ja ulkopuolella. Yliopistotutkijan tehtävänä on myös antaa opetusta osana laitoksen eri oppiaineiden perus-, aine- ja syventäviä opintoja sekä ohjata pro gradu -tutkielmia.

 

Yliopistotutkijan palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Johtosäännön 32 §:n mukaan opetusansioita arvioitaessa luetaan eduksi pedagogisten opintojen suorittaminen.

 

Tehtävässä edellytetään suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa ja ohjata tarvittaessa englannin kielellä.

 

Tehtävään on arvioitu KTT Heli Hallikainen. Asiantuntijalausunnot Hallikaisen ansioista yliopistotutkijan tehtävään on pyydetty dekaanin 21.4.2022 tekemän päätöksen mukaisesti seuraavilta: professori Hannu Makkonen (Vaasan yliopisto) ja professori Jari Salo (Helsingin yliopisto)

 

Asiantuntijat ovat yhteislausunnossaan todenneet, että Hallikaisella on kelpoisuus ja ansiot yliopistotutkijan tehtävään. Kyseisen tehtävän tehtäväntäyttötoimikunta (professori Saara Julkunen pj., professori Mervi Niskanen, professori Pia Heilmann ja dekaani Sari Rissanen) esittää yksimielisesti asiantuntijalausuntoon sekä hakemusasiakirjoihin perustuen, että KTT Heli Hallikainen otetaan yliopistotutkijan, digitaalinen markkinointi ja data-analytiikka (tenure track) tehtävään 1.7.2022 lukien neljän (4) vuoden määräajaksi.

 

Tehtäväntäyttötoimikunnan puheenjohtaja on päätöksellään vapauttanut Hallikaisen opetusnäytteen antamisesta, sillä hänen opetusansionsa käyvät ilmi hakemusasiakirjoista. KTT Heli Hallikainen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistotutkijan palvelussuhteen ehdot ja tehtävämäärityksessä mainitut edellytykset.

 

 

Dekaanin ehdotus akateemiselle rehtorille on, että KTT Heli Hallikainen otetaan yliopistotutkijan, digitaalinen markkinointi ja data-analytiikka (tenure track)/Assistant Professor in Digital Marketing and Data Analytics (tenure track), tehtävään 1.7.2022 lukien neljän vuoden määräajaksi . Määräaikaisuuden perusteena vakinaistamispolku Tenure Track.

 

Esitys Dekaani kuulee tiedekuntaneuvostoa ehdotuksesta KTT Heli Hallikaisen ottamiseksi yliopistotutkijan, digitaalinen markkinointi ja data-analytiikka (tenure track)/Assistant Professor in Digital Marketing and Data Analytics (tenure track), tehtävään neljän vuoden määräajaksi 1.7.2022 lukien.

 

Päätös Esityksen mukainen.