Dnro 704/01.01.03/2022

 

Valmistelija Arja Hirvonen

§ 5

Dekaanin ehdotus yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävään, tekniikan ala, otettavasta. Tiedekuntaneuvoston kuuleminen

Itä-Suomen yliopiston johtosäännön 9 §:n mukaan tiedekuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä ehdotus tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilöstön neliportaisen uramallin vakituisten tehtävien ja vakinaistamispolun tehtävien tehtävänalasta ja tehtävänmäärityksestä. Tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävämääritys on hyväksytty luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvostossa 11.5.2022.

 

Tehtävän sijoituspaikka on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta Joensuun kampus.

 

Tehtävä on ollut julkihaussa ja tehtävään hakivat määräaikaan 30.5.2022 mennessä seuraavat henkilöt: PhD Seyed Mohsen Forghani, DI Taru Kontkanen, FT Gaetano La Russa ja FT Ville Nivalainen.

 

Alakohtaisena arviointiryhmänä toimi tiedekunnan 1. varadekaani Markku Hauta-Kasari, kemian laitoksen johtaja, professori Mika Suvanto ja  professori Antti Haapala metsätieteiden osastolta.

 

Arviointiryhmä toteaa arviointimuistionsa yhteenvetona, että FT Ville Nivalainen täyttää parhaiten tekniikan alan yliopisto-opettajan/yliopistonlehtorin tehtävään vaadittavat kelpoisuuden ja edellytykset. Hänellä on laajin opetus- ja ohjauskokemus, opetuspedagogiikan osaamista sekä laajaa kokemusta koulutusyhteistyöstä ja yritysyhteistyöverkostoista. Arviointimuistio, Nivalaisen cv, opetusportfolio ja julkaisuluettelo ovat esityslistan liitteenä.

 

Yliopistonlehtorin palvelusuhteeseen valittavan tulee olla soveltuvan tohtorin tutkinnon suorittanut, ja hänellä tulee olla hyvä opetustaito (johtosääntö 31§). Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa sekä kykyä opettaa tarvittaessa englannin kielellä.

 

Dekaani on vapauttanut FT Ville Nivalaisen opetusnäytteen antamisesta laajan opetus- ja ohjauskokemuksen sekä opetuspedagogiikan osaamisen perusteella.

 

FT Ville Nivalainen täyttää johtosäännössä mainitut yliopistonlehtorin kelpoisuusvaatimukset ja tehtävämäärityksen edellytykset.

 

Tiedekunnan dekaani esittää akateemiselle rehtorille, että FT Ville Nivalainen otetaan tekniikan alan yliopistonlehtorin tehtävään 1.7.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan, toistaiseksi.

 

Esitys Tiedekuntaneuvosto käsittelee ehdotuksen tehtävään otettavasta.

 

Päätös Esityksen mukainen.